Samsung komt met de Galaxy Ring, maar wat kan het precies?

Gadgets Jeroen Kraak 18 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Wie dacht dat met smartwatches en XR-headsets alles qua wearables wel gemaakt was, heeft het mis. Samsung komt binnenkort met een Galaxy Ring, maar wat kan je er precies mee en is het wel nodig?

Tijdens Galaxy Unpacked verwachtte iedereen de nieuwe Samsung Galaxy S24-lijn. Die kwam er ook, maar aan het einde van het evenement was er nog een speciale verrassing, of zoals Apple zou verwoorden: one more thing. Nou ja, eigenlijk one more ring.

Samsung gaf een teaser van de Galaxy Ring. Veel details gaf het bedrijf nog niet prijs, maar het bevestigt nu de eerdere geruchten over een slimme ring van Samsung.

Dit is de Samsung Galaxy Ring

We moesten het doen met een korte visual van de nieuwe ring van Samsung. Door de donkere video is ook nog niet eens alles van het uiterlijk te zien. Wel waren er al een paar dingen duidelijk. Zo waren er een aantal sensoren aan de binnenkant zichtbaar.

Samsung zelf beschrijft de Galaxy Ring als “krachtig en toegankelijk gezondheids- en welzijnsgadget”. Dat was dus ook het enige wat het bedrijf zei. Welke functies het precies ondersteunt, wanneer die uitkomt en wat de prijs wordt, is dus allemaal nog onbekend.

Samsung Galaxy Ring ondanks aankondiging een groot mysterie
Een ring omhuld met mysterie. (Afbeelding: Samsung)

Wat kan je ermee?

Toch zijn er al wel wat functies die we nu al kunnen voorspellen. Zo ligt het erg voor de hand dat deze ring ook AI-functies krijgt om je gezondheid nog beter in kaart te brengen. Daarnaast zie je de informatie die de Samsung Galaxy Ring verzamelt gewoon terug op je Galaxy S24 of een ouder model.

Om meer functies te ontdekken van de Samsung Galaxy Ring zullen we moeten kijken naar de Galaxy Watch 6. Waarschijnlijk ondersteunt dit gadget dan ook nieuwe slaap-trackingfuncties die zijn aangekondigd.

Toch is een slimme ring niet helemaal nieuw. Er zijn al verschillende techbedrijven die een exemplaar op de markt hebben, zoals Oura. Dat bedrijf bracht in 2022 al de derde generatie van de gadget op de markt. Toch lijkt met Samsung er nu ook de eerste echt grote speler zich op die markt te begeven en het is dus heel interessant om te zien welke kant het opgaat. Maar goed, met zo weinig informatie is het nu nog vooral gissen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Samsung showt de televisie van de toekomst tijdens CES 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen