Samsung Galaxy S21 FE nu wel heel dichtbij (en het wordt bevestigd)

Smartphones Wesley Akkerman 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Sommige mensen wachten er al heel lang op: de Samsung Galaxy S21 Fan Edition. En nu lijkt het erop dat die smartphone er toch écht aankomt. Hoewel we nog niet precies weten wanneer, hebben we wel een bevestiging te pakken. Mocht je dus uitkijken naar dit toestel, dan moet dat een grote geruststelling voor je zijn.

De kogel is door de kerk: de Samsung Galaxy S21 FE (Fan Edition) komt eraan. Dat bevestigde het bedrijf op zijn eigen website, via deze pagina. Helaas is het zo dat die pagina vlak na publicatie offline gehaald werd, waardoor we de info dus niet meer kunnen zien. Maar fanwebsite Sammobile was er gelukkig vroeg genoeg bij.

Samsung Galaxy S21 voor de fans

Op de pagina werden een aantal zaken bevestigd. Zo kwam het design aan het licht (zie de afbeelding hieronder), evenals het modelnummer: SM-G990E/DS. Daardoor weten we nu waar we in het vervolg op kunnen letten als het om gelekte informatie gaat. Helaas is er nog geen releasedatum beschikbaar.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE in volle glorie (Afbeelding: Samsung)

Eerder lekte er al meer informatie over de onaangekondigde Samsung Galaxy S21 FE. Zo krijg het toestel een groot Super AMOLED-scherm van 6,4-inch. In dat scherm zit een klein cameragat in het midden. Dat betekent dat het een Infinity-O-display is. De schermresolutie komt neer op FHD+, de schermverversing op 120 Hz.

Meer gelekte informatie

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy S21 FE zit ofwel een Snapdragon 2100 of een Qualcomm Snapdragon 888 (de laatste in zijn soort). Verder is het zo dat er 8 GB aan werkgeheugen is, evenals 128 tot 256 GB aan opslagruimte. Dat zijn redelijk standaard specificaties voor een smartphone van dit kaliber.

Voorop zit een 32 megapixelcamera, terwijl achterop drie lenzen zitten. Dat systeem beschikt over lenzen van twaalf, twaalf en acht megapixel. Verder is er een in-display vingerafdrukscanner, zijn er stereospeakers, is er een ip68-certificaat en een accu van 4.500 mAh. Al deze info is nog wel onbevestigd momenteel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen