Google Foto’s geeft Samsung-gebruikers een zeer fijne keuze

Apps Wesley Akkerman 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Als eigenaar van een recent uitgebrachte Samsung-smartphone kun je uitkijken naar een handige, extra optie binnen de app Google Foto’s. Soms wil je dat bepaalde foto’s het daglicht niet zien en daar heb je zo je redenen voor. We veroordelen niemand, we snappen dat gewoon. De Foto’s-app kan je helpen bij die opdracht.

Eerder dit jaar rolde Google de functie Locked Folder uit. Vrij vertaald betekent dat ‘vergrendelde map’, een naam die weinig aan de verbeelding overlaat. In die map plaats je foto’s waarvan je niet wil dat anderen die zomaar te zien krijgen. Zo voorkom je een hoop gedoe wanneer je iemand even door je foto’s laat gaan.

Google Foto’s biedt vergrendelde map aan

Destijds was die vergrendelde map alleen beschikbaar voor Google Pixel-eigenaren. Vlak voor de release liet Google nog weten dat de map ook naar andere smartphones komt. En dat gebeurt nu al een tijdje, onder meer voor eigenaars van Samsung-telefoons. Die kunnen bepaalde foto’s nu dus lekker afschermen.

Samsung Galaxy S21 S22 FE serie
De Samsung Galaxy S21 (Afbeelding: Samsung)

Het voordeel van deze functionaliteit is dat ze ook afgeschermd worden voor Samsung en Google. Ze belanden namelijk niet in de cloud en blijven lokaal op je device staan. Je krijgt de foto’s alleen te zien wanneer je een pincode invoert of wanneer je inlogt met je vingerafdruk. Dat moet een veilig(er) gevoel geven.

Afgeschermde foto’s bekijken

Foto’s die eenmaal afgeschermd zijn, bekijk je onder de Tools-knop via Bieb op de navigatiebalk binnen Google Foto’s. Daar staat de optie waarmee je de vergrendelde map instelt. Druk op Aan de slag en de app neemt je mee langs het installatieproces. Geen nood, dit kost gelukkig geen zeeën van tijd.

Google Foto’s: 5 tips & tricks die iedereen moet kennen

Houd er rekening mee dat wanneer je Google Foto’s verwijdert, je alle foto’s binnen de vergrendelde map kwijtraakt. Wil je je foto’s dus behouden, haal ze er dan ook weer op tijd uit. Ook is het zo dat de foto’s en video’s in deze map niet automatisch overgezet worden naar een ander apparaat waar je de app op installeert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen