Google Foto’s lanceert nieuwe functie voor ondeugende gebruikers

De functie Locked Folder van Google is vanaf nu beschikbaar in Google Foto’s. Maar alleen voor de eigenaars van een recent uitgebrachte Pixel-smartphones. Met de functionaliteit kun je specifieke afbeeldingen en video’s achter een wachtwoord plaatsen. Zo voorkom je dat ze opduiken in de fotobibliotheek, bijvoorbeeld.

Locked Folder is vanaf nu dus beschikbaar voor eigenaren die tenminste een Pixel 3 bezitten. Toen Google de nieuwe functionaliteit onthulde, liet het bedrijf weten dat die uiteindelijk naar alle Android-apparaten zou komen. Dat gebeurt mettertijd en moet ergens in de komende maanden gaan gebeuren.

Google Foto’s ontvangt Locked Folder

Heb je zelf een Pixel-smartphone van Google? En heb je de meest recente updates erop geïnstalleerd? Dan kun je Locked Folder binnen Google Foto’s instellen. Je gaat daarvoor naar je bibliotheek en de optie voor gereedschappen (Utilities). Daar tref je de gloednieuwe functionaliteit Locked Folder aan binnen de app.

Google
Het logo van Google. (Afbeelding: Unsplash/Mitchell Luo)

Je kunt hier bestaande foto’s in de Locked Folder plaatsen. Dat heeft als effect dat die verdwijnen uit je normale overzicht en eventuele herinneringen, die bovenaan de app verschijnen. Het is overigens niet zo dat foto’s in die map in de back-up staan. Dat is dus een behoorlijke trade-off tussen privacy en gemak.

Foto’s privé houden om verschillende redenen

Je kunt je toestel ook zo instellen dat zojuist gemaakte foto’s direct naar de Locked Folder gestuurd worden. Dat is handig om verschillende redenen. Misschien ben je aanwezig bij een protest, en leg je gevoelige informatie vast. En anders is er natuurlijk het voorbeeld van de pittige selfies die je soms maakt.

Google Foto’s: 5 alternatieven die de moeite waard zijn

Dergelijke foto’s wil je niet in de handen van een ander zien wanneer ze je telefoon te pakken krijgen. De Locked Folder voor Google Foto’s is in elk geval onderdeel van de juni-update voor Pixel-smartphones. Mocht je dus een recent toestel van Google hebben, dan kun je de functionaliteit gebruiken. Heb je een andere smartphone, dan moet je nog even wachten.

Google

Reageer op artikel:
Google Foto’s lanceert nieuwe functie voor ondeugende gebruikers
Sluiten