Het Skyrim detail dat 10 jaar lang onder de radar wist te blijven

Games Jelle van Es 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Skyrim is inmiddels alweer ruim tien jaar oud. In die periode is de game op zo’n beetje elk bedenkbaar platform uitgebracht en onlangs kwam er nog een speciale versie uit om het jubileum te vieren.

In die tien jaar tijd hebben gamers veel verschillende dingen ontdekt en heb je het idee dat je alles wel kent van de game. Toch kwam er nu iemand die op een detail wees, dat ons (en vele andere gamers) nooit is opgevallen.

Gamer ontdekt Skyrim-detail

In Skyrim heb je heel veel cryptes, waar je te maken krijgt met skeletten en oude strijders die uit hun graf opstaan. Er is veel avontuur wat dat betreft. En tijdens de momenten waarin je er rondloopt, krijg je zo nu en dan ook te maken met een puzzel. En in dit geval hebben we het dan over puzzels waarbij je zuilen met iconen van dieren moet draaien. Als je die dan op de juiste positie hebt staan, dan is het mogelijk om een deur te openen en op die manier verder te komen. Soms moet je dan in de kamer goed kijken hoe het moet, terwijl je een andere keer een boek leest om de volgorde van de dieren te bepalen. En dan moet je ook nog goed kijken wat de voorkant is van de zuil. Op dat gebied hebben we dus tien jaar lang een belangrijk detail gemist. Want aan de onderkant van de zuil zit er een pijl die aangeeft wat de voorkant is.

En dat is mij dus eigenlijk nooit opgevallen. Ik denk ook niet dat ik het nodig had, want ik heb Skyrim altijd wel kunnen voltooien. Maar soms zat ik wel een beetje te klooien. Met dit in mijn achterhoofd waren dingen waarschijnlijk net wat makkelijker geweest.

Gaan we weer

Dus als je van plan bent om in de kerstvakantie los te gaan met Skyrim, dan kun je hier nu even extra goed op letten. Wil je weten wat wij van de nieuwste release van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Skyrim 10th Anniversary: veel te duur en toch weer veel te leuk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen