Zien we de Samsung Galaxy S21 FE volgende week al verschijnen?

Tech Wesley Akkerman 30 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we de meest recente geruchten mogen geloven presenteert Samsung waarschijnlijk volgende week de Samsung Galaxy S21 FE. Het toestel zou samen met de Galaxy Z Flip 3 en Fold 3 aangekondigd worden, maar dat is er niet van gekomen. Wellicht heeft dat te maken met de aanhoudende chiptekorten op de markt.

Nu is er dus het gerucht dat de Galaxy S21 FE op 8 september 2021 het levenslicht ziet. De geruchtendeler claimt dat het gerucht afkomstig is van een betrouwbare tipgever, die het nieuws van een Samsung-vertegenwoordiger kreeg. Mocht de informatie kloppen, dan verschijnt de S21 FE dus vrij snel.

Samsung Galaxy S21 FE verschijnt…snel?

Als de Samsung Galaxy S21 FE volgende week aangekondigd wordt, dan is die waarschijnlijk vanaf medio september te bestellen. De verkoop vindt dan nog voor het einde van de maand plaats. De naam is reeds opgedoken in sommige winkels, dus het lijkt erop dat de aankondiging niet lang meer op zich laat wachten.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE (Afbeelding: Voice)

De Samsung Galaxy S21 FE krijgt naar verluidt een super AMOLED-scherm van 6,5-inch, een cameragat voorop en een Full HD+-resolutie. Ook is er een verversingssnelheid van 120Hz, evenals ondersteuning voor HDR10+. In dat cameragat zit mogelijk een selfiecamera van 32 megapixel.

Een telefoon voor de fans

Achterop zitten drie camera’s. Dat camera-eiland bestaat onder meer uit een ultragroothoeklens van twaalf megapixel en een telelens van acht megapixel. Laatstgenoemde lens kan tevens tot drie keer optisch inzoomen. De beschikbare kleuren worden naar verluidt grijs, groen, paars en wit.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

De Samsung Galaxy S21 FE draait waarschijnlijk op Android 11, met daaroverheen OneUI 3.1. Onder de motorkap treffen we waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 888-processor aan, evenals 6 tot 8 GB aan werkgeheugen en 128 tot 256 GB aan interne opslagruimte. De accu heeft mogelijk een vermogen van 4.500 mAh en ondersteunt laden op 25 watt en via Qi (dat is een protocol voor draadloos opladen).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen