Samsung Galaxy S22: 5 dingen die we al weten over de smartphones

Smartphones Mark Hofman 15 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

De Samsung Galaxy S22 lijkt, in ieder geval in Europa, de eerste grote smartphone-release van 2022 te worden. Maar wat kunnen we, bijna een maand van tevoren, al zeggen over de komst ervan?

De afgelopen maanden zijn we praktisch doodgegooid met geruchten, leakers en geheimzinnige hints. Daarom hebben we in januari 2022 al een aardig idee van wat de smartphone ons te bieden heeft.

Samsung Galaxy S22: deze 5 dingen weten we

De Samsung Galaxy S22 heeft consumenten waarschijnlijk een hoop te bieden. De volgende vijf dingen denken we, naar aanleiding van veel geruchten en lekken, al te weten:

#1 Drie verschillende toestellen

Er zijn veel zaken waren nog twijfels over zijn wanneer we het over de Samsung Galaxy S22 hebben. Dat de nieuwe vlaggenschipserie uit drie toestellen bestaat is daar overigens niet één van. Net als de afgelopen twee jaar zullen we ook in 2022 verblijd worden met twee gelijkwaardige toestellen én een absoluut vlaggenschip.

Waar de Samsung Galaxy S22+ een fysiek grotere representatie van de Galaxy S22 is, zal deze heel veel meer met zich meebrengen. Maar daar bij nummertje drie meer over.

#2 Samsung Galaxy S22 in februari

Het staat inmiddels hartstikke vast dat de Samsung Galaxy S22-serie volgende maand te zien gaan krijgen. Althans, op moment van schrijven dan natuurlijk. Op het moment dat je dit bericht februari leest is het namelijk al bijna zover. De Galaxy S22-serie gaat zonder twijfel in februari het daglicht zien. Dat hebben inmiddels verschillende bronnen al laten weten.

Op maandag 10 januari kwam daar overigens nog eens extra informatie bij. Volgens Zuid-Koreaanse media kunnen we rekening houden met een onthullingsevenement op 8 februari. Dit zou betekenen dat de vlaggenschipserie vanaf 9 februari vooruit te bestellen is, deze bestellingen vanaf 21 februari verscheept worden en dat hij vanaf 24 februari in de winkels ligt.

#3 De Galaxy Note is terug!

De Samsung Galaxy S22 Ultra gaat er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat de Galaxy Note in 2022 zijn comeback maakt. Na een jaar afwezig te zijn geweest wordt het meest imposante toestel van Samsung weer in het leven geroepen. Alleen dit keer onder een andere naam dus.

Zowel de kleurenoptie als het ontwerp zorgen ervoor dat consumenten met een wel heel herkenbare vormfactor aan de slag kunnen gaan. Het toestel ziet er, op het camerasysteem na, hetzelfde uit als de Galaxy Note 20. En ja, het toestel is gewapend met de S-Pen en al.

Samsung Galaxy S22
De uitgelekte beelden van LetsGoDigital (Afbeelding: LetsGoDigital)

#4 Samsung Galaxy S22 met 1TB opslag

De Galaxy S22 Ultra, het meest geavanceerde toestel uit de vlaggenschipserie, gaat de topmodellen van Apple achterna. Waar de iPhone 13 Pro en Pro Max inmiddels geleverd worden met een 1TB opslagoptie, zal dat bij de Galaxy S22 ook zeker het geval zijn. Heel veel meer kan ik er niet over zeggen. Buiten het feit dat dit helaas wel een nadeel met zich meebrengt, dan.

#5 Duur geintje

De Samsung Galaxy S22 zal de consument heel veel weten te bieden. Dat mag ook wel, want het gaat aardig wat geld kosten. Smartphones zijn er in de loop der jaren niet veel goedkoper op geworden en in 2022 is dat helaas niet anders. Althans, als we de geruchten in de wandelgangen mogen geloven dan.

Samsung Galaxy S22 prijzen lekken uit (en het is geen goed nieuws)

Benieuwd naar de prijzen? Lees dan zeker even het artikel via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen