Samsung voert mogelijk ingrijpende verandering door bij vlaggenschepen

Smartphones Jeroen Kraak 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Mediatek is een grote speler in de chipindustrie, maar we zien ze nog niet in de toptoestellen van Samsung. Gaat dat veranderen?

Wie aan chips denkt in smartphones komt uit bij Apple Bionic en Qualcomm. Die eerste zal je nooit in een Samsung-toestel aantreffen en de tweede wordt al gebruikt in vlaggenschepen van het Koreaanse merk. Toch is er een nog grotere speler in de markt. Mediatek verkoopt meer chipsets dan Qualcomm en is nu marktleider. Toch zie je de chips niet terug in de dure modellen van Samsung. Dat verandert nu mogelijk.

Nieuwe chips in de Samsung Galaxy S22 FE en S23?

Samsung gebruikt op dit moment nog Qualcomm en haar eigen Exynos chips in zijn vlaggenschepen. Mediatek was voorheen geen optie voor het bedrijf. Samsung gebruikt de processoren van het merk alleen in haar budgettoestellen. Als we BusinessKorea moeten geloven gaat dat mogelijk veranderen.

Het Koreaanse medium meldt dat Samsung Mediatek overweegt voor de Samsung Galaxy S22 FE en in sommige S23-modellen. Het zou gaan om de helft van de Galaxy S22 FE en de S23 in Azië.

Samsung Galaxy S21 FE
De s21 FE smartphones (Afbeelding: Samsung)

Geen rare move

De grote vraag is natuurlijk welke chips Mediatek gaat vervangen. Gaat het ten koste van Qualcomm of toch Exynos? Toch is het niet een heel rare move, gezien de problemen die Samsung eerder had met de levering van chips. Het  gevolg was dat de Galaxy S21 FE flink vertraagd werd en pas sinds dit jaar te koop is. Met meer leveranciers kan het makkelijker worden om alsnog genoeg chips binnen te halen.

Toch is de move van Samsung niet helemaal nieuw, al moeten we hiervoor helemaal terug naar 2011. Toen maakte het naast Exynos en Qualcomm gebruik van chips van Texas Instruments voor de Galaxy S2.

Welke chip van Mediatek wordt gebruikt, is nog onbekend. Eerder gingen er al geruchten over de Dimensity 9000, de meest krachtige van het bedrijf. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er nog een nieuw model wordt ontwikkeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen