Waarom jij je Samsung Galaxy-smartphone nu echt moet updaten

Smartphones Mark Hofman 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie een Samsung Galaxy-smartphone in huis heeft moet goed opletten. Hackers hebben een poging gedaan om bepaalde toestellen over te nemen of aan de haal te gaan met de gegevens die erop opgeslagen zijn. Dat werd mogelijk gemaakt door een probleem binnen de beveiliging van de smartphones.

Samsung is eind vorig jaar op de hoogte gebracht van het probleem en heeft het beveiligingslek inmiddels gedicht. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat je de juiste update te installeren.

Pittige malware op je Samsung Galaxy

Kryptowire, een bedrijf dat zich richt op mobiele veiligheid en privacy-oplossingen, maakt vandaag bekend wat er precies aan de hand was. In november vorig jaar werd Samsung erop gewezen dat er een serieus lek in de veiligheid van bepaalde Galaxy-modellen zat. Dat probleem was dusdanig ernstig dat Samsung het een hoge prioriteit heeft gegeven, waardoor het met de beveiligingsupdate van februari helemaal gedicht kon worden.

Het betreft een probleem dat ervoor zorgt dat applicaties van derde-partijen malware kunnen installeren. Niet de minst gevaarlijke, want via deze weg is het mogelijk om de Samsung Galaxy-smartphone beangstig goed te kunnen bedienen. Het neemt als het ware dus je smartphone over.

Samsung brengt een veelgevraagde feature eindelijk naar Nederland. Met dit programma kun je flink wat geld besparen.
(Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

De kwetsbaarheid was te vinden in de standaard telefoon-app die op de Samsung Galaxy-smartphones geïnstalleerd staat.

Wat moet ik doen?

Heb jij een Samsung Galaxy-smartphone in huis met Android 9, 10, 11 of 12? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Zoals gezegd heeft Samsung het probleem opgelost in de beveiligingsupdate van februari. Wie zijn smartphone regelmatig bijwerkt hoeft nu dus niets meer te doen.

Vergeet jij je smartphone vaak te voorzien van de meest recente software? Dan moet je het nu wel echt even handmatig doen. Dit doe je door naar Instellingen -> Over het Toestel -> Software-update te gaan. Je Samsung-smartphone scant zelf op nieuwe software die je, als het goed is, direct kunt installeren.

Samsung Galaxy S22 Ultra: het plaatje is helemaal compleet

Benieuwd hoe goed de nieuwe Samsung Galaxy S22 Ultra is? Check dan de bovenstaande review even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen