Samsung Galaxy S22-features op je oude smartphone: het kan vanaf nu

Smartphones Wesley Akkerman 5 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Met de lancering van de Samsung Galaxy S22 bracht het bedrijf tevens veel nieuwe camerafuncties uit, die nu onderweg zijn naar oudere telefoons. Niet alle functies zijn onderweg, maar een aantal wel. Die komen binnenkort aan bij oudere vlaggenschepen binnen de Galaxy- en Note-series van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Gebruikers in Zuid-Korea hebben reeds enkele updates ontvangen. Voor de rest van de wereld geldt dat ze de extra opties in de eerste helft van 2022 kunnen verwachten. Aangezien de maand mei al aangebroken is, hoeven we dus maximaal zeven weken te wachten totdat we aan de beurt zijn. Waar kun je naar uitkijken?

Samsung-camerafuncties onderweg

De Galaxy Note 20 (Ultra), Galaxy S20-reeks, Galaxy S21-serie, Galaxy Z Fold 2 en de Galaxy Z Fold 3 krijgen verbeterde fotografie wanneer er weinig licht is. Dat komt doordat Samsung de Nightography-modus van de Galaxy S22 toevoegt aan het arsenaal. De Galaxy S21 FE en Galaxy S20 FE worden overgeslagen.

Samsung brengt een veelgevraagde feature eindelijk naar Nederland. Met dit programma kun je flink wat geld besparen.
Samsung Galaxy S22 (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Daarnaast krijgen de enkele toestellen toegang tot autoframing voor videogesprekken binnen apps. Denk dan aan Facebook Messenger, Google Duo, Google Meet, Instagram, and WhatsApp. Dit geldt voor de drie Samsung Galaxy Z Flip-telefoons, de complete S21-lijn (inclusief de FE) en de laatste twee Z Fold-modellen.

Verbeterde video-effecten

Bovendien krijgt zo’n beetje elk populair, high-end toestel verbeterde video-effecten. Dit geldt voor alle genoemde smartphones tot nu toe, maar ook voor de complete S10-en Note 10-lijnen. Met de optie maak je een achtergrond wazig, of verander je hem. Ook krijg je meer bedieningsopties voor je microfoon.

Verder moet de camerakwaliteit beter zijn wanneer je Google Play-apps van derde partijen gebruikt. Dit geldt alleen voor de Samsung Galaxy S21-lijn, evenals de Z Flip 3 en Z Fold 3. Tot slot krijgt de Galaxy Z Fold 3 toegang tot Expert RAW-materiaal. De benodigde app kun je binnenkort downloaden voor het toestel. Wanneer de updates precies verschijnen, dat is nog even afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen