Sorry, je Samsung Galaxy S22 is na gebruik al bijna niets meer waard

Tech Wesley Akkerman 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je een Samsung Galaxy S22 gekocht en ben je die van plan om te verkopen? Dan is er slecht nieuws: die dingen verliezen snel hun waarde. Dat gebeurt ook vrij rap vanaf het moment dat je hem koopt. Andere merken doen het iets beter. Vooral de iPhone behoudt veel van de oorspronkelijke verkoopwaarde na een aantal maanden.

We weten allemaal dat auto’s hun waarde verliezen vanaf het moment dat je vertrekt bij de garage of dealer. Maar dat het zo hard gaat met telefoons, komt als een kleine verrassing. Uit onderzoek van verkoopwebsite SellCell blijkt dat sommige Samsung-telefoons rap in waarde achteruitgaan.

Samsung-telefoons verliezen snel hun waarde

In sommige gevallen verliest zo’n Samsung-smartphone al een maand na de release de helft van z’n waarde. Dat blijkt uit interne gegevens die SellCell bijhoudt en nu deelt met de buitenwereld. De website kijkt ook naar de waarde van verschillende iPhone 13– en Pixel 6-modellen, en legt die naast de Galaxy S22-lijn neer.

Waarde van smartphones Samsung Apple Google
Waarde van verschillende smartphonemodellen (Afbeelding: SellCell)

In de bovenstaande tabel bekijk je de waarde van alle verschillende versies. SellCell maakt onderscheid tussen de eerste en tweede maand en kijkt alleen naar smartphones die aangemerkt worden als ‘Als nieuw’ en ‘Goed’. Dat heeft betrekking op de kwaliteit van de smartphones – daar ligt het dus niet aan.

Galaxy S22 snel minder waard

Uit de gegevens blijkt dat de Samsung Galaxy S22-lijn gemiddeld 51,1 procent van zijn waarde verliest na twee maanden, in de categorie Goed. En anders is dat 46,8 procent, wanneer ze als nieuw zijn. De Pixel 6-lijn van Google scoort iets beter. Die smartphoneserie scoort iets lager met respectievelijk 43,5 en 41,5 procent.

De iPhone 13-serie doet het aanzienlijk beter dan de telefoons van Samsung en Google. Als een telefoon Goed is, dan daalt die slechts 16,4 procent in waarde. Is die als nieuw, dan daalt de waarde met 19,1 procent. Wil je weten hoe de verschillende modellen precies scoren? Check dan de tabel hierboven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sellcell

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen