Smartphone gebruiken in bed? Deze frustratie komt ten einde!

Smartphones Mark Hofman 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Terwijl we rustig afwachten wat Google I/O ons aanstaande woensdag oplevert aan nieuwe informatie over Android 13, dropt 9to5Google al wat voorproefjes. Zo weten we bijvoorbeeld dat het nieuwe besturingssysteem een wel hele fijne nieuwe functionaliteit krijgt.

Smartphone-gebruikers die hun telefoon in bed gebruiken krijgen dankzij de update, in ieder geval, met één frustratie minder te maken. De zonnebrillen en slaapmaskers kunnen af!

Android 13 maakt einde aan frustratie

Binnen de Digitaal Welzijn-app verschijnt er, dankzij Android 13, een nieuwe functionaliteit. Met behulp van Bedtime Mode wordt het gebruik van de smartphone in de slaapkamer iets prettiger. Althans, dat is wat 9to5Google heeft ontdekt in de code van de meest recente Google Play Store-update.

Op dit moment is het dankzij Bedtime Mode al mogelijk om het smartphone-gebruik, vlak voordat je een tukje doet, prettiger te maken. Door gebruik te maken van verschillende functionaliteiten krijg je met minder fel licht te maken en storen meldingen je minder snel. Google voegt daar met de komst van Android 13 nog een kleine optie aan toe: het automatisch dimmen van je wallpaper. Door felle kleuren of heldere tekst is dat namelijk, in tegenstelling tot de rest van de smartphone, het gedeelte dat in de slaapkamer nog redelijk storend kan zijn.

Android 13
Dimmen, nou! (Afbeelding: 9to5Google)

In de bovenstaande foto is te zien dat de functionaliteit verschillende standen heeft. Het is dus mogelijk om een geheel zwarte-achtergrond, gehele afbeelding of een middenweg te kiezen. In hoeverre je daar zelf invloed op hebt en hoe Android 13 bepaald wat goed voor je is, weten we op dit moment nog niet.

Google I/O 2022

Het is de week van Google I/O 2022. Tijdens dit evenement kondigt Google niet alleen nieuwe producten aan, maar deelt het ook zijn plannen over de toekomst. Woensdag 11 mei en donderdag 12 mei 2022 staan bij het bedrijf dus volledig in het teken van, onder andere, Android 13.

Android 13 krijgt functie waardoor je batterij nooit meer leeg is

Ben je benieuwd welke functionaliteiten we, tot nu toe, allemaal verwachten? Check het bovenstaande artikel of deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen