Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 26 okt 2021

De Samsung Galaxy S22 Ultra lijkt toch beter te zijn dan gedacht

De meest recente geruchten laten zien dat de Samsung Galaxy S22 Ultra misschien tóch een stap maakt met betrekking tot laadsnelheid. Het is overigens niet zo dat er een groot verschil is ten opzichte van zijn voorganger, maar in vergelijking met andere toestellen binnen de S22-serie is de stap wel het grootst.

Dat laat een inmiddels bekende en beruchte informatielekker op Twitter weten. In de tweet van Ice Universe staat dat de Samsung Galaxy S22 Ultra mag rekenen op een oplaadsnelheid van 45 watt. De accu is 5.000 mAh groot en is naar verluidt binnen 35 minuten op te laden tot zeventig procent van het vermogen. Meer dan prima, dus.

‘S22 Ultra van Samsung laadt snel op’

Mocht dit nieuws kloppen dan krijgt de Samsung Galaxy S22 Ultra het snelste oplaadvermogen dat Samsung tot op heden uitbracht voor zijn smartphones. In vergelijking met de concurrentie valt dit nog in het niet. Zo biedt bijvoorbeeld Xiaomi oplaadsnelheden aan die oplopen tot 120 watt. Dat is bijna drie keer zo snel.

De Samsung Galaxy S20 Ultra van bijna twee jaar geleden bood eveneens snelladen op 45 watt aan. Dus echt grote verschillen met de voorgangers is er niet op dit gebied. Ook is het zo dat de accu evenveel vermogen had destijds. Het lijkt er dus op dat Samsung het op safe blijft spelen als het om accu’s gaat.

Goed voor de batterij?

Maar of dat een probleem is, is een tweede. Accu’s die je razendsnel oplaadt, gaan ook minder lang mee dan batterijen die de tijd nemen. Voor het milieu zou het dus beter zijn als we accu’s voorlopig minder snel opladen, maar voor het dagelijks gebruik is het fijn dat er alternatieven zijn die zelfs de 200 watt aantikken.

Bittere batterij gebruiken voor je AirTag is volgens Apple een heel slecht idee

Met een oplaadsnelheid van 200 watt ben je in acht minuten klaar met opladen. En dat is toch wel lekker. Op dat gebied heeft Samsung dus nog wat in te halen, maar voor de accu zelf is een oplaadsnelheid van 45 watt voorlopig beter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reageer op artikel:
De Samsung Galaxy S22 Ultra lijkt toch beter te zijn dan gedacht
Sluiten