Xbox Game Pass: exclusieve rechten voor grote game binnengehaald

Games Jelle van Es 26 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je kijkt naar de beste deals op het gebied van gaming, dan verwijzen we vaak naar de Xbox Game Pass. Met een abonnement daarop krijg je sowieso de nieuwste games vanuit Microsoft zelf, maar ook een aantal andere games.

En er komen steeds meer games bij. Natuurlijk kun je straks nog games als Forza Horizon 5 en Halo Infinite spelen met zo’n abonnement. Maar zo nu en dan komen er ook nog nieuwe games bij. En nu zou Microsoft een grote game hebben binnengehaald.

Grote game voor de Xbox Game Pass

Volgens Twitter-gebruiker Millie A zouden verschillende mensen tegen haar hebben verteld dat Microsoft de rechten van een grote third party game hebben binnengesleept. Daarmee zou de game in elk geval tijdelijk exclusief lanceren op de Xbox Series X en op die manier ook op de Xbox Game Pass. Hoe het precies zit, dat is niet duidelijk, maar games die op de abonnementsservice komen, dat is natuurlijk altijd goed nieuws, want op die manier krijg je value for money.

Het is nu natuurlijk de grote vraag om welke game het precies gaat. Als we kijken naar de aankomende releases, dan zien we daar niet echt games vanuit een third party ontwikkelaar die de kans hebben om exclusief op de Xbox Series X en de Xbox Game Pass gaan komen. Dus dan zou het om games gaan die in 2022 moeten gaan verschijnen. In het verleden zagen we een game als The Medium die in eerste instantie exclusief verscheen op de Xbox Series X en de Game Pass. Later kwam de game ook uit op de PlayStation 5.

Final Fantasy?

Als ik een gokje mag wagen, dan zou ik mijn geld zetten op Final Fantasy VII Remake. Die game is tot nu toe alleen maar op de PlayStation 4 en 5 verschenen en was toen een jaar exclusief. Maar dat is inmiddels al weer een tijd geleden. Het zou mooi zijn als de game volgend jaar via de Xbox Game Pass wordt uitgebracht.

Final Fantasy VII Remake Intergrade: leve Yuffie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen