Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 23 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy S22 Ultra legt het op dit gebied af tegen S22 en S22+

De Samsung Galaxy S22 Ultra is de duurste en meest uitgebreide Galaxy van dit moment, maar dat betekent niet dat die overal de beste in is. Op één gebied moet de Ultra het de S22+ en reguliere S22 nageven, namelijk op het gebied van slowmotionvideo. Daar zijn de iets goedkoper modellen namelijk net even iets beter in.

En het mooie is: die informatie staat gewoon op de officiële website van Samsung. Daar lees je dat de goedkopere modellen van de Galaxy S22 slowmotionvideo’s in 960 frames per seconde kunnen opnemen. Dat kan voor 0,5 seconde lang; video’s kunnen dan tot zestien seconde lang duren. Dat is net even anders bij de Ultra.

Samsung Galaxy S22 Ultra niet overal de beste in

Op de Samsung Galaxy S22 Ultra maak je namelijk een slowmotionvideo van één seconde lang, in 480 frames per seconde. Vervolgens kun je die content digitaal omzetten naar 960 frames per seconde. Maar dat betekent dus dat dit toestel een specifieke functie niet native aanbiedt, zoals de andere smartphones wel doen.

Galaxy S22 Ultra
Het nieuwe topmodel is hier! (Afbeelding: Samsung)

Is dit een heel groot probleem? Ja en nee. Wil je toffe video’s in slow motion maken, dan ja. Want wat er nu gebeurt is dat de Ultra-video’s dus digitale frames tussen de andere frames plakken. Dit zijn kopieën van bestaande frames, waardoor er allerlei rare effecten (kunnen) ontstaan, zoals ghosting en artefacten.

Maar het is dezelfde sensor

Het opvallende aan dit verhaal is dat de Samsung Galaxy S22 Ultra dezelfde Isocell HM3-hoofdcamera gebruikt als de Galaxy S21+. Maar de ondersteuning is dus niet aanwezig, terwijl die er wel is op de Plus. Het is dus een beetje een vreemd verhaal, waardoor Amerikaanse techredacteuren al verhaal zijn gaan halen.

Op moment van schrijven blijft een reactie van Samsung nog uit. Maar als die er komt, dan verschijnt er ongetwijfeld een update op dit verhaal. Gelukkig betreft het een niche functie. Maar het zal maar net de optie zijn waar je als creator heel blij van werd; dan kom je toch wel een beetje van een koude kermis thuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!