IKEA en Spotify komen met goedkope speaker voor in de tuin

Smart Home Jeroen Kraak 23 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het lekkere weer komt er eindelijk weer aan. Om in je tuin of op het balkon te genieten slaat IKEA de handen ineen met Spotify.

Dat IKEA zich op de markt begeeft van speakers niet geheel nieuw. Het bedrijf komt regelmatig met bijzondere speakers en werkt daarmee samen met Sonos. Dit keer gaat het een partnerschap aan met een ander Scandinavisch bedrijf. Dit keer slaat het de handen ineen met Spotify.

Spotify en Ikea werken samen

Spotify en IKEA hebben een speaker gemaakt in de vorm van een lamp. Op zich is dat niet heel bijzonder, aangezien IKEA speakers in een lamp al wat langer op de markt heeft. Deze keer. komt het echter met een speaker die je prima buiten kunt laten staan. Natuurlijk heeft IKEA weer een typische Zweedse naam bedacht: de Vappeby. Deze ziet er redelijk retro uit. Je moet ‘m dan ook niet verwarren met een omgekeerde emmer.

IKEA SYMFONISK Tafellamp: de ideale toevoeging voor je huidige set-up

Zoals gezegd is de Vappeby een LED-lamp en speaker ineen. Deze kun je ook gewoon buiten gebruiken want het heeft een IP65-rating en is dus stof- en waterdicht. Hierdoor is het ideaal voor mooie zomeravonden in de tuin of tijdens een barbecue met vrienden. Vanwege de samenwerking met Spotify zit er ook een speciale knop op de speaker om connectie te maken met de muziekstreamingdienst.

De speaker van IKEA zorgt voor 360 graden audio. Aan de onderkant is een USB-C-aansluiting waarmee je het apparaat kunt opladen. Met een volle lading gaat de lamp zo’n 12 uur mee. Je kunt ze dus niet dagenlang buiten laat staan als je dus ook echt elke avond muziek en licht wil hebben.

Spotify IKEA 2
Er gaat een lampje branden. (Afbeelding: IKEA)

zoveel kost de speaker

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je alleen Spotify kunt afspelen met het apparaat van IKEA. Het is daarnaast gewoon een normale Bluetooth-speaker. De Vappeby is nu te bestellen bij de Zweedse woongigant. Deze kost 49,99 euro en is in het wit en blauw te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen