Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Spotify komt met gewilde functie eindelijk naar Android

Gebruik je Spotify op je Android-toestel? Dan kun je binnenkort gebruikmaken van een nieuwe functie die iPhone-gebruikers al langer hebben.

Bijna iedereen heeft wel een abonnement op een muziekstreamingdienst. Dat kan Apple of Deezer zijn, maar veruit de meesten gebruiken Spotify. Voor gebruikers die luisteren via een Android-toestel, is er goed nieuws. Er komt een functie die het gebruik nog makkelijker maakt.

Vijf jaar wachten

Op Reddit melde verschillende gebruikers dat ze nu de Swipe to Queue-functie hebben. De komende dagen moeten meer mensen toegang krijgen tot de feature. Het is opmerkelijk te noemen aangezien de functie al jarenlang beschikbaar was voor iOS. Android-gebruikers vragen dan al vijf jaar om de functie, maar Spotify liet afgelopen jaar nog weten niet aan de feature te werken. Het bedrijf lijkt dus van gedachtes veranderd.

De queue-functie is eigenlijk vrij simpel maar wel effectief. Door middel van een simpele swipe kun je een liedje toevoegen aan je wachtrij. Het werkt als volgt: je swipet van links naar rechts op de song waardoor deze wordt toegevoegd. Naast het liedje zie je dan een groen vakje waarna deze in je wachtrij staat.

Spotify betaalde dit bizarre bedrag voor de rechten van Joe Rogan

Zo check je of jij de functie hebt op Spotify

De functie wordt nu weliswaar onder meerdere gebruikers uitgerold, maar dat betekent niet dat deze meteen voor iedereen beschikbaar is. Het kan zijn dat Spotify de functie test onder een kleine groep gebruikers om te kijken of alles werkt en of mensen het gebruiken. Toch kun je het zelf heel simpel checken. Swipe zoals hierboven staat naar links en je merkt of het wel of niet lukt. Opvallend genoeg heeft Spotify zelf nog niets gecommuniceerd over (het testen van) de functie.

Overigens is dit niet het enige waar Spotify mee bezig is. Het bedrijf investeert ook flink veel in de podcast-tak. Zo nam het vorige maand twee bedrijven over die zich richten op podcastmarketing en advertentieattributie.

Drie Spotify-alternatieven die de moeite meer dan waard zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify komt met gewilde functie eindelijk naar Android
Sluiten