Sony werkt samen met Honda aan elektrische auto

Elektrische auto's Jeroen Kraak 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Sony kennen we van films, muziek, elektronica en natuurlijk PlayStation. Nu stort het zich ook op de markt voor elektrische auto’s.

Een elektrische auto en Sony zijn nu nog twee onderwerpen die je niet direct met elkaar verbindt. Toch moet het in de toekomst vanzelfsprekend zijn. Het Japanse merk werkt hard aan het ontwikkelen van een elektrische auto. Nu heeft het een partner gevonden in het eveneens Japanse Honda. Dat bedrijf heeft natuurlijk genoeg ervaring met het ontwikkelen van auto’s.

Een elektrische auto van Sony

Tijdens de CES van dit en vorig jaar liet Sony al zien waar het mee bezig is. Terwijl het eerder op de beurs de Vision-S liet zien, kwam het dit jaar met een model van de Vision-S 02. Terwijl de eerste een moderne sedan is, is de tweede een SUV. Nu werkt het samen Honda om de auto’s verder te ontwikkelen.

Sony en Honda richten samen een bedrijf op die de auto’s moeten designen en verkopen. Hoewel dit bedrijf nog niet gestart is, hebben de twee een intentieverklaring voor getekend. Dit jaar moet het allemaal geregeld zijn en in 2025 moeten de eerste elektrische auto’s van de lopende band rollen.

Sony Vision-S CES2020
De Vision S op CES 2020. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Samenwerking met Honda

Sony en Honda lijken een duidelijke taakverdeling te hebben. Honda zal het eerste model produceren en Sony zorgt voor een mobiel service platform. Het nieuwe bedrijf wordt dan verantwoordelijk voor het design en de ontwikkeling. Het lijkt dus een ideale samenwerking.

Elektrische auto kopen? Dit is je beste optie in 2022

Zo denkt Honda er ook over. “Het nieuwe bedrijf wil voorop lopen op het gebied van innovatie, evolutie en uitbreiding van mobiliteit over de hele wereld om waarde te creëren en de verwachtingen van de klant overtreft,” vertelt CEO Toshihiro Mibe in een persbericht. Hij gaat verder: “Hoewel Sony en Honda bedrijven zijn die veel historische en culturele overeenkomsten delen, zijn onze technologische expertisegebieden heel verschillend. Ik geloof dat deze alliantie de sterke punten van deze twee bedrijven samenbrengt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!