Elektrische auto kopen? Dit is je beste optie in 2022

Elektrische auto's Thomas Aalderink 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Met de groeiende klimaatproblematiek en de stijgende brandstofprijzen is dit een mooi moment om elektrisch te gaan rijden. Maar in welke elektrische auto? Het aanbod is inmiddels enorm en dat maakt het kiezen niet veel makkelijker. Met de Kia EV6 zit je in ieder geval goed, want deze is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022.

Volgens onze collega’s van Autovisie is de Kia EV6 een meer dan terechte winnaar. Deze elektrische auto scoort goed op alle fronten, maar er zijn een paar punten die echt opvallen. Zo heeft hij met bijna 300 kilometer een prima range en is hij zowel van buiten, als van binnen mooi om te zien.

Supersnel opladen met de Kia EV6

Toch is er voor Autovisie één specifiek punt dat deze elektrische auto zo sterk maakt: het laden. De Kia EV6 werkt op 800 volt en kan daardoor zeer snel laden. Wanneer je gebruikmaakt van het maximale vermogen (240kW) ga je binnen 20 minuten van 10 naar 80 procent.

De Kia EV6 (Afbeelding: Kia)

Deze techniek en indrukwekkende cijfers hebben we al eerder gezien. Dat was echter wel bij elektrische auto’s die veel duurder zijn zoals de Audi E-Tron GT en de Porsche Taycan. De Kia EV6 kan zich op dit vlak dus meten met de grote jongens, maar zit wel in een veel lagere prijsklasse. Deze EV heeft namelijk een vanafprijs van 44.165 euro.

De beste elektrische auto van het jaar

De nieuwste techniek voor een betaalbare prijs. Het is vooral die combinatie waarom de Kia EV6 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022. Overigens is de nummer twee ook een uitstekende optie. Daar vinden we Hyundai Ioniq 5. Deze elektrische auto staat op hetzelfde platform als de Kia EV6 en kan dus net zo snel laden. Ook deze is dus zeker de moeite waard.

Elektrische auto vs benzine/diesel: welke vliegt sneller in de hens?

Beide modellen staan ook in ons lijstje met beste elektrische auto’s voor het gezin. Daar worden ze vergezeld door nog een drietal gestekkerde bolides die behoorlijk ruim zijn. Dus mocht je op zoek zijn naar een elektrische gezinsauto, lees dan hier verder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen