Sam Dille
Sam Dille Elektrische auto's 27 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Elektrische auto kopen voor het gezin: de 5 beste modellen in 2022!

Het vinden van een geschikte elektrische auto is niet altijd even makkelijk. Al helemaal als je een geschikte auto zoekt voor het hele gezin. Wij bij WANT hebben de beste modellen voor je op een rij gezet.

Elektrische auto’s staan bekend om hun snelheid en patserige uiterlijk. Hoewel deze features natuurlijk extreem dik zijn, ben je hier niet naar op zoek in een familieauto. Deze vijf elektrische auto’s zijn niet alleen snel, maar ook perfect voor gezinsgebruik.

5 krachtige elektrische auto’s voor het hele gezin

Een echte familieauto moet veel kunnen hebben. Een potentiële auto moet niet alleen genoeg kinderen kunnen vervoeren, maar ook in staat zijn om verhuizingen of autovakanties te doorstaan. Deze elektrische modellen zijn op dit moment je beste opties.

1. Porsche Taycan Cross Turismo: de beste elektrische auto van het jaar?

De Cross Turismo is de snelste stationwagon die momenteel beschikbaar is. De elektrische auto is beter dan een gewone Taycan, die minder vermogen heeft en iets traditioneler oogt. De Turismo heeft een geweldig dynamisch bereik en is bijzonder comfortabel. Het ruime interieur maakt de auto perfect voor gezinnen en dagjes uit. Porsche heeft haar elektrisch aanbod met de Cross Turismo naar een hoger niveau getild. De elektrische auto is alles behalve goedkoop, maar misschien wel de beste van het jaar.

2. BMW i4

De i4 is een knusse auto, die is voorzien van een extreem groot vermogen. Veel gezinnen zullen met deze auto de roadtrip van hun dromen kunnen maken. De elektrische auto laadt snel op en loopt een stuk minder schade op bij lage temperaturen dan de meeste elektrische voertuigen. De i4 ziet er niet heel indrukwekkend uit, maar heeft een design dat typisch past bij BMW. De auto straalt in alles de krachtige formule van het merk uit.

3. Hyundai Ioniq 5

De Ioniq 5 biedt alle ruimte die je als gezin nodig hebt. Het nieuwste model van Hyundai wordt door insiders gezien als een van de meest complete elektrische auto’s voor families. Naast de looks biedt de auto een krachtige 58 kWh-batterij, waarmee je afstanden kunt rijden tot ongeveer 383 kilometer. Als Hyundai op deze voet doorgaat, kan het bedrijf zomaar serieuze concurrentie gaan worden voor Mercedes en BMW.

4. Polestar 2

De Polestar 2 is een goed afgewerkte, praktische en comfortabele familieauto. De elektrische auto van het nog vrij nieuwe bedrijf gebruikt zijn hoogte voor een optimaal zicht op de weg. De auto heeft een imposant, watergekoeld accupakket dat te vinden is onder de cabine. De Polestar 2 is voorzien van een topvermogen en kan je gezin tot 482 kilometer vervoeren. Het krachtige voertuig is het bewijs dat Polestar gelooft in zijn aanpak en potentieel.

5. Kia EV6

Kia’s nieuwste elektrische auto wordt terecht door veel kenners geprezen. De EV6 bewijst dat vooruitstrevend denken helemaal niet gek is. De elektrische auto is niet een van de meest indrukwekkende modellen om te zien. De auto is geen ideale sportwagen, maar hierdoor juist een hele geschikte familieauto. De EV6 heeft een 800-voltsysteem, waarmee hij het beste haalt uit elk oplaadstation. Verder is de wagen bijzonder ruim en een prima cruiser.

De elektrische auto van Apple volgt Tesla met eigen autopilot-functie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!