Samsung Galaxy S23 heeft deze fijne feature nog steeds niet

Tech Wesley Akkerman 6 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S23-lijn is een serie Android-smartphones van de bovenste plank. De toestellen bieden allerlei moderne snufjes aan, hebben een snellere Snapdragon-processor dan zijn concurrenten en een mooi camerasysteem. Maar er blijft altijd nog wel iets te wensen. En nee, niet alleen voor de kniesoren onder ons.

In de strijd tussen Android en iOS hoor je veel argumenten over en weer gaan. Meestal gaat dat over normale functies; opties die mensen daadwerkelijk gebruiken. Je hoort maar weinig mensen over onderdelen die achter de schermen zitten. Zoals het onderdeel Seamless updates, ook wel A/B updates genoemd.

Samsung Galaxy S23 met Seamless updates?

Deze Android-optie verscheen voor het eerst in 2016. Het onderdeel maakt het downloaden en installeren van systeemupdates veel simpeler. Zonder Seamless updates moet alles stap voor stap gebeuren en moet je ook nog wachten totdat alles geïnstalleerd is. Je kunt je telefoon dan niet gebruiken, wanneer dit allemaal plaatsvindt.

Met die Android-optie aan boord gebeurt alles op de achtergrond en kun je je smartphone blijven gebruiken. Je hoeft hem dan alleen een keer opnieuw op te starten, en that’s it. Wat heeft dat met de nieuwe Samsung Galaxy S23-serie te maken? Alles en niets, tegelijkertijd. Want die optie is niet aanwezig op het systeem, helaas.

Nee, ook dit jaar doet Android-fabrikant daar niets mee

Dat blijkt uit een test die uitgevoerd is door journalist Nicolas La Rocco. Waarom Samsung hiervoor blijft kiezen, is ons niet duidelijk. Er kleven weinig nadelen aan deze updatemethode. Ja, Android slokt meer opslagruimte op, aangezien die updates moet opslaan — maar dat is eigenlijk een non-issue op dit moment.

Tijdens de perspresentatie van de Galaxy S23 was Samsung nog zo trots op het feit dat zijn toestellen zo ongelooflijk veel opslagruimte hebben. Toegegeven, dat komt omdat we collectief meer ruimte gebruiken. Maar dan nog zou er genoeg ruimte moeten zijn voor een simpele software-update van een paar gig.

Samsung Galaxy S23 vs iPhone 14: het DC vs Marvel-gevecht van de tech

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen