Dennis Mons
Dennis Mons Smartphones 19 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Hoe jouw Samsung Galaxy S23-camera voor Android nog beter wordt

Dat de Samsung Galaxy S23 zonder enige twijfel een van de beste camera’s heeft, staat buiten kijf. Maar dankzij een nieuwe update worden niet nog beter. En niet zo’n beetje ook.

De wereld van tech is fantastisch. Je koopt een apparaat met indrukwekkende specs, maar ineens krijg je een update volgens leaker Ice Universe. En zoals Samsung bewijst zijn die updates echt wel de moeite waard. En je camera gaat er blij van worden.

De Samung Galaxy S23 heer en meester?

De Samsung Galaxy S23 voor Android is wellicht een meesterwerk. Het is immers een vlaggenschip die het opneemt tegen de iPhone 14. De Samsung Galaxy S23-serie werd in februari 2023 uitgebracht, maar dat betekent niet dat Samsung niet bezig is om zijn vlaggenschip-smartphones te verbeteren.

Er schijnt nu een ‘super update’ uit te rollen met enkele grote camera-verbeteringen. En hoewel de camera sowieso al awesome is: wij zijn geïntrigeerd.

Volgens SamMobile en @theonecid op Twitter, hebben sommige Galaxy S23-gebruikers in Indonesië, Maleisië en Thailand nu de langverwachte juni-update geïnstalleerd. De verbeteringen in de camera zijn aanzienlijk na die de grote 2,2 GB grote update. Hoewel er nog geen officiële wijzigingslog is voor deze updates, lijken de verbeteringen zich te focussen op vier gebieden.

Ten eerste is er naar verluidt nu een 2x zoomoptie in de portretmodus van de camera-app. Deze functie werd in mei al bekend door geruchten van leaker Ice Universe en maakt een uitsnede van de hoofdcamera met 50 MP om je een handige extra optie te geven om portretten te maken op een prima afstand.

Android Samsung S23-lijn
De Samsung Galaxy S23-lijn is prachtig. (Afbeelding: Samsung)

Misschien kun je nu ook mooie selfies maken zonder dat je telefoon te dichtbij hoeft te komen, want niemand wil een camera vol met neusharen, toch? Behalve die ene oom die een neussnor heeft.

De banaan is weg op de Samsung S23

Een andere verbetering is dat de autofocusproblemen van de S23 blijkbaar zijn opgelost. Dit kan verwijzen naar de “banaanvormige wazigheid” die sommige gebruikers hebben ervaren bij het fotograferen van onderwerpen van dichtbij. Ten derde zou er ook een broodnodige oplossing moeten zijn voor de HDR-problemen van de telefoon, die een halo kunnen veroorzaken rond objecten die zijn gefotografeerd in situaties met weinig licht.

En tot slot lijkt het erop dat de nachtmodusverwerking van de Samsung Galaxy S23 is aangepast. Sommige S23-eigenaren hebben gemeld dat nachtfoto’s een beetje onscherp kunnen zijn en ook artefacten en afwijkingen kunnen toevoegen bij fel licht, dus daar zou de update mogelijk op inspelen. Het is een van de meest irritante functies van de software.

Deze ‘super update’ richt zich niet alleen op cameramogelijkheden, enkele andere opgemerkte verbeteringen zijn soepelere overgangen voor One UI-animaties en enkele kleine verbeteringen aan het haptische feedback. Laten we hopen dat deze update ons niet alleen betere foto’s geeft, maar ook het gevoel dat we in de toekomst zullen worden geknuffeld door onze geliefde Samsung-telefoon.

Samsung Galaxy S23, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+, Android Airdrop
Je camera krijgt een fijne bump. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Nog even wachten op je awesome camera

Wat nog niet duidelijk is, is wanneer deze juni-update wereldwijd wordt uitgerold. Tot nu toe lijkt het alleen in Zuidoost-Azië beschikbaar te zijn. Toch gaan ook andere landen (inclusief de VS en Europa) in de komende dagen de update krijgen.

Je kunt checken over je update op je Galaxy S23 door naar Instellingen > Software-update te gaan en op ‘Downloaden en installeren’ te tikken wanneer het verschijnt. Gezien de grootte van de update, moet je misschien wat opslagruimte vrijmaken.

De Samsung Galaxy S23-functies die je Galaxy S22 nooit gaat krijgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!