Samsung Galaxy S23 komt in deze kleuren en gaat zo veel kosten

Tech Wesley Akkerman 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S23 komt er bijna aan en dat betekent dat we nu bijna dagelijks meer geruchten voorbij zien komen. Vandaag in het nieuws: gerommel over de prijzen van de toestellen, en in welke kleuren ze moeten verschijnen. Schrik niet van die prijzen, overigens, want die vallen waarschijnlijk hoger uit dan gebruikelijk.

Op Twitter komen we bijvoorbeeld al gelekte prijzen tegen voor de Samsung Galaxy S23, die waarschijnlijk gaan gelden in Zuid-Korea. Het gaat om prijzen die tenminste tien, tot maximaal twintig procent hoger uitvallen in vergelijking met het vorige model. De inflatie treft uiteraard ook grote bedrijven als Samsung.

Dure Samsung Galaxy S23

De Samsung Galaxy S22 kostte destijds 849 euro. En de opvolger moet dan maximaal 1.050 tot 1.100 gaan kosten, volgens deze geruchten. En dan hebben we het over het basismodel. Voor de Ultra was je destijds minimaal 1.249 euro kwijt; dat wordt met een opslag van maximaal twintig procent dus zo’n 1.500 euro.

Hoe komt dat? Nou, dat heeft te maken met verschillende factoren. Aan de basis ligt het feit dat grondstoffen nog altijd duurder zijn dan wenselijk is. Inflatie, oorlog, covid — ook dat speelt allemaal mee in de prijsbepaling. Fabrikanten zijn nog aan het bijkomen van al die ontwikkelingen, maar rekenen de prijzen gewoon door.

En hoe zit het met die kleuren?

Maar goed, als je dan toch diep in de buidel tast voor zo’n toestel, dan moet het wel bij je stijl passen. Gelukkig lijkt de Samsung Galaxy S23-lijn in een aantal kleuren te komen. Denk dan aan Botanic Green, Cotton Flower, Misty Lilac en Phantom Black. Oftewel: groen, waarschijnlijk geel, paars en ouderwets zwart.

Verder lijkt het erop dat Samsung een aantal kleuren exclusief wil gaan aanbieden via zijn eigen winkel, of een beperkt aantal partners. Het gaat om de kleuren grijs, lichtblauw, lichtgroen en rood. Qua design hoeven we overigens geen grote stappen te verwachten: die ligt in de lijn van de voorgangers.

Samsung Family Hub Plus is dé koelkast waarmee iedereen een meesterkok wordt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter (1)Twitter (2)Twitter (3)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen