Batterij Samsung Galaxy S23 loopt leeg als een gek (maar zo los je dat op)

Tech Sabine Schults 25 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S23 heeft een adaptieve beeldverversing van 120Hz, waardoor je lekker soepel kan scrollen en games vloeiender aanvoelen. Zo’n hoge verversingssnelheid is echter funest voor de batterijduur van het toestel. Dit kun je eraan doen.

Waar eerst 60Hz de standaard was, zijn veel smartphonefabrikanten de laatste jaren overgestapt naar 90Hz, 120Hz of zelfs hoger. De Samsung Galaxy S23 beschikt net als enkele voorgangers over een beeldverversing van 120Hz. Als je van een toestel met 60Hz afkomt, is dit een wereld van verschil. Je levert er echter ook batterijduur mee in.

Schakel 120Hz uit op je Samsung Galaxy S23

Het aanpassen van de verversingssnelheid is zo gebeurt. Open de instellingen op je Samsung Galaxy s23 en tik op Display. Tik vervolgens op Vloeiende beweging. Je hebt hier de keuze uit Hoog en Standaard. Om van 120Hz terug te schakelen naar 60Hz, kies je dus voor die laatste. Tik op Toepassen om je keuze te bevestigen.

De adaptieve beeldverversing van 120Hz betekent trouwens dat je smartphone automatisch schakelt tussen verversingssnelheden op basis van de taak die je uitvoert. Bij het scrollen is dat 120Hz, maar bij het kijken van een foto of video wordt dit teruggeschroefd. Je toestel probeert van zichzelf dus al wat batterijsap te sparen.

Hoe jouw machtige Samsung S23-camera voor Android nog beter wordt
Het instapmodel uit de Galaxy S23-reeks (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Bij de Standaard-instelling van 60Hz, blijft de verversingssnelheid constant. Het maakt dus niet uit of je een game speelt, een video kijkt of door je menu’s scrolt. Voor veel mensen is 60Hz meer dan voldoende. Als je al langere tijd gewend bent aan een hogere verversingssnelheid, zal het wat meer moeite kosten om terug te schakelen op je Samsung Galaxy S23.

Nog meer tips om je batterijduur te verlengen

Er zijn verschillende manieren om de batterijduur van je gloednieuwe Samsung Galaxy S23 op te leven. Er zijn bijvoorbeeld een handjevol apps die de batterij van je Android-toestel leegzuigen. Als je dit soort apps niet of nauwelijks gebruikt, wordt het hoog tijd om ze van je smartphone af te knikkeren. Je batterij zal je bedanken.

Daarnaast zijn er genoeg andere manieren om langer te genieten van je toestel voordat ‘ie weer aan de oplader moet. Schakel bijvoorbeeld de helderheid terug, gebruik de donkere modus en gebruik de energiebesparingsmodus waar nodig.

Samsung Galaxy S23 heeft deze fijne feature nog steeds niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen