Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 14 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy S23: alles wat je moet weten over het nieuwe vlaggenschip

De Samsung Galaxy S23 lijkt eerder dan verwacht uit te komen. Het moet het nieuwe vlaggenschip van het Koreaanse merk worden. Wat je kunt verwachten van het nieuwe toestel? WANT-redacteur Jeroen Kraak legt het je uit!

Toegegeven: 2023 klinkt nog ver weg. Toch duurt het nog iets minder dan vier maanden voordat we in het nieuwe jaar zitten. Een nieuw jaar betekent natuurlijk ook nieuwe telefoons. Een van de eerste toptoestellen van het jaar wordt de Galaxy S23. Wat dat betreft goed nieuws: hij komt eerder uit!

De Samsung Galaxy S23 komt eraan

Die informatie is gebaseerd op Safety Korea. Dit instituut certificeert batterijen zodat ze gebruikt kunnen worden in toestellen. Net zoals de Samsung Galaxy S22+ is de batterij van de S23+ in september verschenen in de database. Dat betekent dat we het toestel waarschijnlijk al in februari 2023 kunnen verwachten.

Daardoor zien we ook alvast een foto van de batterij van de Samsung Galaxy S23+. Helaas is de foto wat onscherp en is de tekst daarop niet te lezen. Daarom is het ook nog lastig om iets over de capaciteit te zeggen.

Samsung Galaxy S23 batterij
De nieuwe batterij van de S23+. (Afbeelding: Sammobile)

Features

Er lijkt dus al een indicatie te zijn wanneer we de Samsung Galaxy S23-modellen kunnen verwachten. De grote vraag is natuurlijk hoe de telefoon er verder uitziet. Onder de motorkap zit naar alle waarschijnlijkheid een Exynos 2300-processor. In andere markten gaat het over de Snapdragon 8 Gen 2.

Niet alleen de processor van de Samsung Galaxy S23 krijgt een flinke update, dat geldt ook voor de camera. Het toestel krijgt volgens de geruchten een ISOCELL HP3, oftewel een upgrade van de HP1-sensor, die werd onthuld in 2021. Aan de voorzijde is overigens ook een wijziging te vinden. De selfiecamera beschikt niet over een lens met 10, maar 12 megapixel.

De Samsung Galaxy Z Fold 4-features die je ook op oudere smartphones kunt gebruiken

Qua software mag het geen verrassing heten dat telefoon op Android 13 gaat draaien. Daar zit natuurlijk UI 5.0 overheen, het besturingssysteem van Samsung, waardoor je het net weer wat meer kunt personaliseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S23: alles wat je moet weten over het nieuwe vlaggenschip
Sluiten