Hoe de Samsung Galaxy S23 Ultra er hoogstwaarschijnlijk uit gaat zien

Smartphones Jeroen Kraak 12 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S23 Ultra is het eerstvolgende vlaggenschip dat het Koreaanse merk uitbrengt. Maar wat kun je precies verwachten van dit Android-toestel? WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je er alles over.

Samsung komt twee keer per jaar met een vlaggenschip. In de winter is het tijd voor de nieuwe S-serie, terwijl in de zomer de Z-serie op de markt komt. De Samsung Galaxy S23 Ultra, het nieuwe topmodel, komt wat dat betreft steeds dichterbij. Dus draait de geruchtenmolen ook overuren.

Nieuwe informatie over de Samsung Galaxy S23 Ultra

We weten natuurlijk al vrij veel over de Samsung Galaxy S23. In september en november kwam al de eerste informatie over het Android-toestel. Dit keer is er meer informatie over de Ultra naar buiten gekomen.

Om de Galaxy S23 Ultra uit te brengen in China, moet het bedrijf toestemming vragen bij keuringsinstantie TENAA. Daarvoor dient het allerlei informatie in en laat MyFixGuide daar nu net achter zijn gekomen. Hierdoor weten we al flink wat details over het Android-toestel.

Natuurlijk ben je vooral benieuwd wat er onder motorkap ligt van deze Android-telefoon. Dat is waarschijnlijk een iets opgevoerde Snapdragon 8 Gen 2. Hoewel deze niet specifiek benoemd wordt, staat er wel dat er een octacore 3.36 GHz chip inzit, met 2.8 GHz medium cores en 2GHz kleine cores.

Samsung Galaxy S23 Ultra Android
Een concept van de Samsung Galaxy S23 Ultra. (Afbeelding: Onleaks Smartprix)

Schijfruimte en scherm van het Android-toestel

Net als voorgaande jaren kun je als consument ook bij de Samsung Galaxy S23 Ultra verschillende opties verwachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeveelheid werkgeheugen die je wilt hebben. Naar verluidt kan men kiezen tussen 8GB en 12GB.

De Android-telefoon biedt uiteraard ook voldoende opties op het gebied van opslagcapaciteit, al werkt dat dit jaar wel iets anders. Het instapmodel is voorzien van 256GB. Een upgrade, want het model van dit jaar biedt nog 128GB. In 2023 kies je ook uit 512GB en 1TB.

De Samsung Galaxy S23 Ultra krijgt een 6.8-inch scherm met 3.088 x 1.440 pixels. Onder de motorkap zit een 4.855 mAh-batterij (die waarschijnlijk zal worden aangeduid als 5.000 mAh).

De camera van de Samsung Galaxy S23 Ultra

Op de lijst staan ook specificaties voor de camera, maar daar zit TENAA soms naast. Als we de informatie moeten geloven gaat het om een 108 megapixel hoofdcamera en daarbij ook een twee camera’s van 12 megapixel en één van 2 megapixel.

Die spraken van een 108 megapixel camera, twee zoomcamera’s van 10 megapixel en een 12 megapixel camera met ultragroothoeklens. Doordat TENAA er vaker naast zit qua camera, lijken die laatste specs meer waarschijnlijk.

Een releasedatum voor de Samsung Galaxy S23 Ultra is nog onbekend. Dit kan zowel in januari als februari zijn. Je moet dus nog even geduld hebben voor het nieuwe Android-toestel.

De Android-apps die volgens Google een groot gevaar zijn voor je Samsung

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen