Samsung Galaxy S23 haalt nieuw ontwerp aan: wat mag je verwachten?

Smartphones Jeroen Kraak 28 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen kijken nu al uit naar de Samsung Galaxy S23. Het is het toekomstige vlaggenschip van het Koreaanse merk. Je kunt in ieder geval een flinke verandering verwachten qua ontwerp.

Wat september is voor de iPhone is februari voor de Samsung Galaxy S-serie. Rond die tijd presenteert het Koreaanse merk altijd haar nieuwe premium-smartphone. Ook dit jaar lijkt daarin geen verandering te zitten. Wat wel anders wordt, is het uiterlijk van de Samsung Galaxy S23.

Het uiterlijk van de Samsung Galaxy S23 is gelekt

Zoals vaak bij telefoons het geval is, liggen de details ver voor de release al op straat. Dit is nu ook het geval met de Samsung Galaxy S23. Beelden van het toestel zijn in handen gekomen van het account OnLeaks en Digit.in. Deze zitten vaker goed als het gaat om lekken van Android-apparaten.

De Samsung Galaxy S23 krijgt een opvallende metamorfose qua uiterlijk. Je herkent de smartphone dan ook niet zo snel terug als je de S22 of S21 gewend bent. De telefoon krijgt een simpelere en frissere uitstraling dan diens voorganger. Het heeft nu wat meer weg van de S22 Ultra, maar dan met ronde hoeken.

Samsung Galaxy S23 uiterlijk
Scherp. (Afbeelding: OnLeaks)

Grote verandering aan de camera

Een fijne verandering is dat we geen groot camerablok meer hebben aan de achterkant van de toestel. Alleen de drie lenzen steken nog uit, wat een scherpere uitstraling geeft. Helaas is nog niet bekend hoe goed de camera’s zullen zijn.

Daarnaast is de Samsung Galaxy S23 wat groter dan haar voorgangers. De afmeting is 146,3 x 70,8 x 7,6 mm. Volgens het lek krijgt het scherm iets bredere randen.

Wat gebeurt er onder de motorkap?

Daartussenin bevindt zich naar alle waarschijnlijkheid een 120Hz-scherm. Bovenin de Samsung Galaxy S23 zien we de punchhole voor de camera. Deze heeft waarschijnlijk een capaciteit van 12 megapixel.

Waarom de Samsung Galaxy S24 unieker wordt dan de afgelopen jaren

Over wat er onder de motorkap ligt, is niet veel duidelijk. Vermoedelijk gaat Samsung voor de Qualcomm 8 Gen 2 SoC. Wat wel al duidelijk is, is dat de batterij wat groter wordt. Of dat ook zorgt voor een langere batterijduur is maar de vraag. Wellicht gebruikt het toestel meer elektriciteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen