Waarom de Samsung Galaxy S24 unieker wordt dan de afgelopen jaren

Smartphones Jeroen Kraak 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de Galaxy S23 überhaupt zijn gezicht nog moet laten zien, lijken de blikken alweer gericht te zijn op diens opvolger. De Samsung Galaxy S24 krijgt naar verluidt mogelijk een functie die je telefoon heel veel beter kan maken. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je er alles over.

We zitten nu nog in de weken van iPhone-lancering, maar daarna gaan veel blikken door naar Samsung. De Samsung Galaxy S23 moet namelijk ergens in de eerste maanden van 2023 verschijnen. Toch kijken we stiekem al naar 2024, het jaar waarin de Galaxy S24 uitkomt.

Samsung Galaxy S24 met…WiFi-7?

Die aandacht voor de Samsung Galaxy S24 is er niet zomaar. Nieuwe berichtgeving meldt namelijk dat dit toestel mogelijk gebruik gaat maken van WiFi 7. De connectiviteit staat gepland voor de tweede helft van 2024 en dus kan Samsung daar helemaal op inhaken.

Natuurlijk vraag je jezelf af wat WiFi 7 precies is. Dit is een techniek voor draadloos internet. Het kan 300Mz kanalen ondersteunen met 4K quadrature amplitude modulation (QAM).

Samsung brengt een veelgevraagde feature eindelijk naar Nederland. Met dit programma kun je flink wat geld besparen.
De Samsung Galaxy S22 (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Nog sneller en beter internet

Veel Engelse termen natuurlijk, maar uiteindelijk komt het er op neer dat je 2,4 keer sneller internet krijgt ten opzichte van voorganger WiFi 6. Hierdoor kun je een snelheid krijgen van 30Gbps met uitschieters tot 40Gbps. Iets wat je dus maar al te graag ziet op je Samsung Galaxy S24.

Maar niet alleen de snelheid is een voordeel van WiFi 7. Het zorgt daarnaast ook nog eens voor een stabielere verbinding. Zo heb je niet zo snel het probleem dat de verbinding wegvalt met een modem.

Haal meer uit je Samsung Galaxy Z Flip 4 met deze handige app

Wachten op de Samsung Galaxy S24

Dat de Samsung Galaxy S24 genoemd wordt, is niet gek. Samsung is de koploper wat betreft het toepassen van nieuwe WiFi-technieken op smartphones. Ook verschillende chipmakers zijn al bezig met de nieuwe internetsnelheid.

Zo heeft MediaTek de techniek al gedemonstreerd en werkt Qualcomm ook al aan de FastConnect 7800-chip. Intel gaat de techniek naar laptops brengen in 2024. We gaan het dus op meer zien dan alleen de Samsung Galaxy S24 en andere smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen