Sabine Schults
Sabine Schults Smartphones 18 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Haal meer uit je Samsung Galaxy Z Flip 4 met deze handige app

De Samsung Galaxy Z Flip 4 is een machtig staaltje technologie, maar dat wil niet zeggen dat er niet nóg meer uit het vouwbare toestel te halen is. Met een speciale app wordt het kleine scherm aan de buitenkant van je flipperino een stuk handiger. WANT-redacteur Sabine legt je maar al te graag uit waar ze het in hemelsnaam over heeft.

Ontwikkelaar jagan2 bracht de app CoverScreen OS vorig jaar al uit voor de Galaxy Z Flip 3. Nu is deze superchille app ook beschikbaar voor de nieuwe Galaxy Z Flip 4. De opvolger van Samsungs uitklapbare toestel werd in augustus van dit jaar op de markt gebracht. Hoewel het een aantal verbeteringen met zich meebrengt, is het schermformaat aan zowel de binnen- als buitenzijde niet veranderd.

CoverScreen OS voor Samsung Galaxy Z Flip 4

Via het kleine scherm aan de buitenkant van de vouwbare smartphone kun je onder andere de tijd en het weer checken, notificaties inzien en je playlist bedienen. Voor de meeste toepassingen moet je de Samsung Galaxy Z Flip 4 echter nog altijd openklappen. En dat is precies waarom CoverScreen OS zo handig is. De app tovert het buitenste schermpje van je Samsung Galaxy Z Flip 4 om tot een volwaardige telefoonscherm. Precies zoals je al jaren van een smartphone gewend bent.

Je hoeft de vouwbare smartphone niet langer open te klappen om de lijst met apps tevoorschijn te halen. Deze worden dankzij CoverScreen OS op een heerlijke wijze op het kleine schermpje getoond. Het is zelfs mogelijk om sommige games te openen op het minischermpje. Ook widgets en de snelle instellingen kunnen getoond worden.

CoverScreen OS
(Afbeelding: XDA Developers)

Samsung, let je op?

Ook handig: het schermpje kan de beller-ID van inkomende oproepen van apps als WhatsApp of Telegram tonen, zodat je een idee hebt door wie je gebeld wordt. Verder is er ook een toetsenbord te gebruiken, waardoor er eigenlijk vrij weinig overblijft wat je niet met dit kleine schermpje kan. Je zou je bijna afvragen waarom Samsung dit niet zelf in zijn vouwbare toestel heeft gestopt. Wellicht een idee voor de Flip 5, Samsung?

Hoe je het ook went of keert, met de CoverScreen OS-app haal je met gemak meer uit je gloednieuwe Samsung Galaxy Z Flip 4 (of natuurlijk de iets oudere Flip 3). Je kunt met deze superhandige app vrijwel alles doen wat mogelijk is als je de telefoon uitklapt. Toch is het wel goed om te weten dat de app nog altijd in ontwikkeling is. Dat betekent dat je hier en daar misschien een klein probleempje tegenkomt, maar zeg nu eerlijk, dat mag de pret van deze fantastische app niet drukken.

Samsung Galaxy S23: alles wat je moet weten over het nieuwe vlaggenschip

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!