Google gaat er nu al met unieke Samsung Galaxy S24-functie vandoor

Smartphones Jeroen Kraak 25 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Samsung presenteerde vorige week de nieuwe Galaxy S24-serie. Het unieke verkooppunt van de telefoon is Galaxy AI, de nieuwe AI-functies die je op het toestel vindt. Google gaat er alleen nu al met de belangrijkste functie vandoor.

Het is pas een week geleden dat we de spectaculaire presentatie van de Samsung Galaxy S24-lijn hebben gezien. Zelfs in het logo van de presentatie zagen we de unieke functie waarmee Samsung zijn telefoon wilde promoten: Circle to search.

Maar een week later blijkt die functie echt niet zo uniek te zijn. Hij komt binnenkort al heel snel naar de Google Pixel 8 en 8 Pro.

Dit is Circle to Search op de Samsung Galaxy S24

Toen ik voor het eerst de Circle to Search-functie zag, was ik behoorlijk onder de indruk. Vanaf nu kun je alles wat je ziet op het beeldscherm van je smartphone omcirkelen om het vervolgens op te zoeken.

Op een Samsung Galaxy S24 houd je de home-knop ingedrukt en kun je vervolgens gaan cirkelen. Zie je bijvoorbeeld in je favoriete Netflix-serie een personage met toffe schoenen? Trek er een cirkel omheen en vervolgens geeft je telefoon allemaal resultaten via Google weer.

Samsung Galaxy S24 hands-on: dit kan je allemaal met AI.
Circle to search is niet meer zo uniek. (Afbeelding: Samsung)

Eigenlijk is Circle to Search dus een geüpdatete versie van Google Lens. Met die functie kun je door middel van een foto zoeken naar vergelijkbare producten.

De Google Pixel 8 Pro gaat ermee vandoor

Tijdens de presentatie gaf Samsung ons toch echt de indruk dat de functie uniek was voor de Galaxy S24-serie. Dé reden om de stap naar het nieuwe toestel te maken, zeg maar.

Alleen zo uniek blijkt dit niet te zijn, aangezien Google nu aankondigt dat de functie ook naar de Google Pixel 8 en 8 Pro komt. En er is nog een groot contrast. Voor AI-functies moet je bij Samsung na het eerste jaar een abonnement afsluiten. Bij Google blijven die waarschijnlijk gewoon gratis.

Ook Magic Compose naar Google

Daarnaast komt er ook een andere functie van Samsung naar de Google Pixel 8 Pro. dit is Magic compose. Je kan hiermee AI antwoord laten geven op berichten. Je kan ook nog kiezen in welke stijl het antwoord moet zijn. Denk bijvoorbeeld aam Shakespeariaans, of gewoon formeel.

Naast de aankondiging van Google Circle to Search, maakt het ook meteen gebruik van het moment om een nieuwe kleur van de Google Pixel 8 en 8 Pro aan te kondigen. Vanaf nu is deze ook verkrijgbaar in het mintgroen. Deze is verkrijgbaar vanaf 999 euro, wat dus flink goedkoper is dan de in prijs verhoogde Samsung Galaxy S24 Ultra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen