‘Samsung Galaxy Z Fold 4 krijgt een heerlijke camera-upgrade’

Smartphones Wesley Akkerman 11 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat de aankomende Samsung Galaxy Z Fold 4 mag rekenen op een uitstekende camera-upgrade, aldus geruchten. Heel even leek het erop dat de Zuid-Koreaanse fabrikant de cameramodules in de chassis van het apparaat wilde verwerken. Dat blijkt nu niet (meer) het geval te zijn.

Maar wat verandert er dan wel waar je enthousiast over kunt worden? Volgens de gesprekken in de wandelgang, laten geruchtmakers laten weten dat de Samsung Galaxy Z Fold 4 mag rekenen op een hoofdcamera van maar liefst vijftig megapixel. Mocht dit nieuws kloppen, dan gaat het opvouwbare model qua cameracapaciteit er flink op vooruit.

Samsung Galaxy Z Fold 4 met nieuwe camera?

Bij geruchten over smartphones moet je altijd een korreltje zout klaar hebben, zeker als het gaat om de Galaxy Z Fold 4 van Samsung. Veel ‘insiders’ doen allerlei wilde beweringen op basis van kleine beetjes info. Tot nu toe is er echter nog geen complete specsheet gelekt, dus weten we eigenlijk nog vrij weinig.

We kunnen ook te maken hebben met de simpele kwestie van wishful thinking. Veel gebruikers zijn niet echt tevreden over de kwaliteit van de foto’s uit de Galaxy Z Fold 3. De twaalf megapixelcamera kan zich niet echt meten met het fotogeweld op andere smartphones, en dat terwijl de aanschafprijs niet mals is.

Er is dus ruimte voor verbetering

Hoewel veel eigenaars van die Z Fold 3 te spreken zijn over het compacte formaat van de telefoon, valt de camera dus tegen. Het is qua specs en gebruik niet helemaal eerlijk de Z Fold 3 te vergelijken met andere high end-smartphones, maar die hoge prijs maakt dat toch mogelijk.

Dat er ruimte voor verbetering is, staat buiten kijf. De Samsung Galaxy Z Fold 3 is momenteel de beste opvouwbare smartphone die je kunt kopen (maar of je dat moet willen is een tweede). Maar qua foto’s kan het zeker beter. Nu is het nog de vraag of het bedrijf daadwerkelijk een betere cameramodule gaat gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen