Samsung Galaxy Z Fold: slecht nieuws over nieuwe betaalbare versie

Smartphones Wesley Akkerman 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan brengt Samsung slechts twee Samsung Galaxy Z Fold-modellen uit in 2021. Het ziet ernaar uit dat we dit jaar geen Galaxy Z Fold Lite hoeven te verwachten. Dat is de betaalbare versie van de opvouwbare smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf, die officieel nog niet aangekondigd is.

De website Sammobile brengt dit nieuws en meldt dat er dit jaar twee opvouwbare modellen op de planning staan: de Galaxy Z Fold 2 en de Galaxy Z Flip 5G. Ben je dus aan het wachten op een betaalbare en opvouwbare smartphone, dan hoef je daarvoor in 2021 niet bij Samsung aan te kloppen, mits de geruchten kloppen.

Samsung Galaxy Z Fold of een Galaxy Note?

Dit betekent echter niet dat Samsung niet in zijn opvouwbare smartphones gelooft. Sterker nog: dit jaar krijgen we twee nieuwe opvouwbare modellen, in plaats van een nieuwe Galaxy Note. Waarschijnlijk komt dat doordat de Galaxy Z Fold-serie de plek dit jaar inneemt van de populaire Note-lijn.

Daarnaast zijn er geruchten verschenen over een hoog doel dat Samsung voor ogen heeft met zijn opvouwbare smartphones. De Galaxy Fold-lijn moet namelijk even goed gaan scoren als de Note-lijn. Echter, analisten hebben daar een hard hoofd in, dus het is nog maar de vraag wie er gelijk gaat krijgen.

Markt openbreken

Opvouwbare smartphones vormen op dit moment nog een nicheproduct. Deze bijzondere smartphones hebben vaak prijskaartjes van minimaal 1.000 euro. Mocht Samsung in 2022 een goedkoper alternatief uitbrengen, dan breekt het bedrijf wellicht de markt lekker open. We zitten dus wel te wachten op een Z Fold Lite.

‘Apple’s opvouwbare iPhone is echt, maar niet echt opvouwbaar’

Ondertussen krijgt de Samsung Galaxy Z Fold-serie concurrentie uit goedkopere hoeken, aangezien fabrikanten als Xiaomi, Oppo en Vivo ook aan opvouwbare smartphones lijken te werken. Google wil ook naar verluidt ook een deel van de markt, en die kan dergelijke toestellen mogelijk ook goedkoop aanbieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen