Samsung Galaxy Z Fold6 is 100 euro duurder, maar wat is er nieuw?

Smartphones Sebastien Hoek 10 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Samsung presenteert de Samsung Galaxy Z Fold6. De koning onder de vouwbare telefoons, maar waarom moet je deze vouwbare telefoon echt hebben?

Na veel online speculaties de afgelopen weken is de Samsung Galaxy Z Fold6 zojuist gepresenteerd op Galaxy Unpacked in Parijs. De vouwbare telefoon van Samsung ziet er iets anders uit en zet vol in op AI, maar met een startprijs van 1.999 euro is hij wel 100 euro duurder dan zijn voorganger.

Samsung legt met de Fold6 de focus op productiviteit, communicatie, creativiteit en gaming. Maar wat is er allemaal nieuw aan de Fold6?

Samsung Galaxy Z Fold6: lichter, kleurijker en hoekiger

De Samsung Galaxy Z Fold6 heeft op een aantal punten een subtiele make-over gekregen. Het eerste wat opvalt is het 7,6-inch scherm. De randen zijn van rond naar hoekig gegaan en de vouw is minder zichtbaar. Daardoor lijkt de Fold6 smaller, maar uitgevouwen is het scherm 2,5 mm breder dan bij de Fold5. Hierdoor ligt hij beter in de hand als ‘ie opgevouwen is.

Het lijkt wel of de Samsung Galaxy Z Fold6 op dieet is, elk jaar daalt het gewicht van de vouwtelefoon. Met een gewicht van 239 gram is de Galaxy Z Fold6 de lichtste Fold tot nu toe. De Fold 5 was 14 gram zwaarder en de Fold4 woog zelfs 263 gram.

(Afbeelding Samsung)

De kleuren van de Samsung Galaxy Z Fold6 zijn ook weer anders dan bij zijn voorganger. De Fold6 komt in drie kleuren: Silver Shadow, Pink en Navy.

Galaxy Z Fold: de specificaties

Onder de motorkap krijgt de Samsung Galaxy Z Fold een Snapdragon 8 Gen 3. Deze chip zit ook in de Samsung Galaxy 24 (Ultra). De koeling van de chip is geoptimaliseerd voor de Fold6, wat weer gunstiger is voor je batterij. Het werkgeheugen blijft met 12 GB hetzelfde als bij de Fold5.

Wie gaat gamen op de Samsung Galaxy Z Fold6 kan met de Snapdragon 8 Gen 3 zijn lol op. De krachtige chip moet de meeste games moeiteloos aankunnen. Ook is raytracing met 53 procent verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Je games zullen dus realistischer ogen op de Fold6.

De camera’s op de Samsung Galaxy Z Fold6 krijgen geen upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Er zijn wel nieuwe sensoren in de camera toegevoegd.

(Afbeelding Samsung)

Galaxy AI: productief, creatief en communicatief

Dat Samsung inzet op AI, zagen we bij de Samsung Galaxy S24 (Ultra) al, maar de Fold6 heeft weer een aantal nieuwe AI-functies.

Note Assist, Browsing Assist en Transcript Assist moeten je gezamenlijk gaan helpen om meer dingen slimmer voor elkaar te krijgen. Note Assist gaat je helpen om notities te vertalen, samen te vatten en op te pimpen. Browsing Assist vertaalt je webpagina en analyseert de belangrijkste informatie. En Transcript Assist kan dicteren wat je zegt.

Ook worden functies als Circle to Search en Sketch to Image beschikbaar op de Samsung Galaxy Z Fold6. Bij die laatste functie teken je iets op een foto en maakt hij je tekening levensecht. Denk aan een hoed toevoegen op het hoofd van je kat.

Een andere toffe functie moet taalbarrières gaan beperken. Stel jij spreekt Engels en een vriend van je alleen maar Spaans, dan zet je de Samsung Galaxy Z Fold6 uitgevouwen tussen jullie in en hij vertaalt jullie gesprek live. Je vriend krijgt je Engelse vragen dus in het Spaans te zien en vice versa.

(Afbeelding Samsung)

De Samsung Galaxy Z Fold6 is de telefoon die je moet hebben als je groot fan bent van de uitvouwbare telefoon. Hij is qua vermogen net zo sterk als een Samsung Galaxy S24 (Ultra) en doordat de vorm iets is veranderd, ligt de Fold6 lekkerder in de hand dan zijn voorganger.

Of dit een prijs van 1.999 euro rechtvaardigt, valt te betwijfelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen