Waarom Samsung uithaalt naar de nieuwe iPhone 14

Tech Wesley Akkerman 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung en Apple werken achter de schermen vaak samen, maar zijn in het openbaar grote rivalen van elkaar. Ze concurreren op verschillende markten. Denk dan aan smartphones, tablets, oordoppen en meer. De Zuid-Koreaanse fabrikant brengt wel eens gekscherend bedoelde video’s uit over Apple’s producten. En dat zien we nu wederom gebeuren.

In die video’s steekt Samsung de draak met het aanbod van Apple, terwijl het zijn eigen portfolio natuurlijk aanprijst. Dit is een effectieve marketingstrategie, aangezien veel consumenten smullen van dit soort content. Maar laten we vooral niet vergeten dat we ondertussen allemaal naar een reclamespot aan het kijken zijn.

Samsung steekt de draak met iPhone 14

Maar dat hoeft de pret niet te drukken. Je kunt hier natuurlijk gewoon de humor van inzien en het verder laten voor wat het is. Dit is overigens de tweede video die Samsung publiceert over de nieuwe iPhones. Eerder plaatste de fabrikant al een spotvideo waarin het allerlei innovaties presenteerde, die juist niet naar de iPhone komen.

Nu is er in elk geval een nieuwe video, die we hierboven geplaatst hebben. In de video maken we kennis met een personage genaamd Elena, dat alles probeert om de nieuwe Galaxy Z Flip 4 van haar vriendin te vergeten. In de advertentie zien we niet welke smartphone zij nu heeft, maar dat kunnen we allemaal wel raden.

Nooit overstappen naar Samsung

Aan het begin van de video stelt Elena dat ze nooit zal overstappen naar Samsung. “I would never switch to Samsung. I love my phone”, zegt ze. Maar gedurende een korte periode daarna zien we hoe ze daarmee worstelt. En ja, aan het einde van deze twee minuten durende reis bestelt ze uiteraard een Flip 4.

Op deze manier probeert Samsung toch nog een graantje mee te pikken van de onthulling van de iPhone 14-lijn. Die lijn presenteerde Apple woensdagavond en omvat vier varianten: de iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro en 14 Pro Max. Alle telefoons hebben zo hun unieke eigenschappen en onderdelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen