Samsung komt met ideale verandering voor smartphones

Smartphones Jeroen Kraak 13 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Maak je regelmatig tikfouten op je Samsung Galaxy-telefoon? Dan ga je daar volgens het merk binnenkort minder last van hebben.

We hebben allemaal wel eens ruzie met ons toetsenbord. Soms doet het gewoon niet wat je wil, waardoor je tikfouten maakt. Natuurlijk komt het vaak door jezelf omdat je net wat te snel aan de slag wil, maar soms is de layout gewoon niet optimaal. Gelukkig heeft Samsung er nu wat op gevonden.

Een vernieuwd keyboard

Op een Android-toestel kun je verschillende toetsenborden downloaden. Zo vind je makkelijk die ene die het best bij je past. Toch ligt het voor de hand dat je op een Samsung-telefoon het Samsung Keyboard gebruikt. De Zuid-Koreaanse fabrikant rolt nu een nieuwe update uit voor het toetsenbord, meldt Sammobile. Versie 5.4.70.25 is 80MB groot en zorgt voor flink wat verbeteringen.

Om de nieuwe update te introduceren heeft Samsung een flinke beschrijving bij de update toegevoegd. Daarin zien we een aantal opvallende dingen staan. Engelstalige gebruikers hebben het grootste voordeel. Voor hen is de spelling en het herkennen van grammatica verbeterd. Bovendien kun je de tekstcorrectie nu aan- en uitschakelen per app.

Samsung Galaxy S22 Ultra S23 Android
De S22 Ultra. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Handige updates van Samsung

Maar ook voor mensen die gewoon in het Nederlands tikken zijn er voordelen. Zo is de layout van het keyboard tussen de verschillende landen gelijkgetrokken. Als je dus bijvoorbeeld een Galaxy-toestel in het buitenland koopt, vind je de instellingen in elk land op dezelfde plaats.

De meest fijne update is dat Samsung nog makkelijker typo’s herkent. Zo ziet de software wanneer er een veelgebruikte tikfout wordt gemaakt en past deze automatisch aan. De fabrikant kan dit doen door de feedback van gebruikers.

Samsung Galaxy S22 Ultra vs iPhone 13 Pro Max: strijd der vlaggenschepen

Als laatste is het klembord op de schop gegaan. Daarbij zijn verschillende bugs gefixt en zijn er wat meer opties bijgekomen.

Wil je het nieuwe toetsenbord installeren? Dan kun je de update ophalen in de Galaxy Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen