Samsung lanceert met Galaxy SmartTag+ de ultieme Tile-killer

Gadgets Jeroen Kraak 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft de Galaxy SmartTag+ aangekondigd. Met de nieuwe Tag raak je jouw belangrijke spullen nooit meer kwijt.

De geruchten gingen al langer maar nu komt de Samsung Galaxy SmartTag+ er echt aan. Het is de nieuwe versie van de gewone SmartTag en geeft precies aan waar jouw spullen liggen. Het is hiermee een geduchte concurrent voor Tile en de Apple AirTag, die nog steeds moet uitkomen.

Dit is de Samsung Galaxy SmartTag+

De Galaxy SmartTag+ kun je overal aan vastmaken. Door middel van Bluetooth Low Energy en ultrawideband (UWB) kun je door middel van jouw smartphone jouw tas of sleutels meteen terugvinden. Het gadget heeft een Bluetoothbereik van 120 meter.

De speciale SmartThings Find-app op je smartphone leidt je meteen naar de SmartTag+ door middel van AR. Ook is het mogelijk om de tag geluid te laten afspelen zodat je ‘m ook gewoon kan horen. Zodra je de tag opgeeft als missing gaat die informatie naar de SmartThings-server. Alle andere aangesloten Galaxy-devices helpen je dan met zoeken en je krijgt een notificatie zodra die gevonden is.

Maar de Galaxy SmartTag+ kan meer dan alleen helpen zoeken naar je verloren voorwerpen. Het kan ook kleine taken uitvoeren zoals op afstand het licht uitdoen. Die functies kun je allemaal inschakelen via de SmartThings-app

Galaxy+SmartTag+_KV_high-res
Zo werkt de tag. (Afbeelding: Samsung)

Prijs en varianten

De Galaxy SmartTag+ komt eind april naar Nederland. Je kunt kiezen tussen de kleuren Denim Blue en Black. De SmartTag+ gaat 39,99 euro kosten. Wil je er meer? Dan kun je beter tot mei wachten. Er komt een speciaal 2-pack met een prijs van 64,99.

Vechten met de concurrentie

De Galaxy SmartTag+ moet op dit moment vooral de concurrentie aangaan met Tile. Dat bedrijf maakt al langer tags. Door de SmartThings Find-app is het met AR is een interessant alternatief en is het maar 5 euro duurder dan de Tile Pro.

Met de nieuwe Galaxy SmartTag+ neemt Samsung een voorsprong op Apple. Al tijden gaat het gerucht dat Apple werkt aan de AirTag die vergelijkbaar is, maar deze is nog steeds niet op de markt verschenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen