Samsung gaat Apple achterna (en dat is slecht nieuws voor jou)

Apps Jeroen Kraak 26 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft goed naar Apple gekeken. Het neemt harde maatregelen na verschillende fiasco’s als het Unpacked-evenement.

Wat een evenement vol spektakel en verrassing had moeten worden, was voor het begin daarvan al helemaal niet relevant. We hebben het natuurlijk over Samsung Unpacked. Tijdens het evenement wilde de Koreaanse fabrikant al haar nieuwe producten tonen, maar deze waren al lang voor de presentatie uitgelekt.

Samsung heeft last van lekkers en treedt op

Dat incident staat niet op zich, want Samsung-producten lekken standaard vroeger uit dan dat de fabrikant wil. Het is daar nu helemaal klaar mee en gaat actie ondernemen. Dat betekent tegelijkertijd ook slecht nieuws voor jou.

Samsung treedt nu op tegen lekkers, meldt PhoneArena. Dit jaar stuurt het voor het eerst waarschuwingsbrieven naar verschillende media die uitgelekte foto’s produceren. Het bedrijf beroept zich hierbij op copyright. Maar het gaat nu nog een stapje verder. Hiervoor kijkt het vooral naar haar partners waarmee het samenwerkt op het gebied van productie en onderdelen.

Nieuwe maatregelen

Samsung heeft een nieuwe vertrouwelijkheidsovereenkomst gesloten met haar onderdelenleveranciers. Bij deze deal is het verboden voor de bedrijven om nieuwe werknemers aan Samsung-producten te laten werken. Daarnaast moeten de producenten laten weten wanneer een werknemer het bedrijf verlaat en voor een concurrent gaat werken.

Mochten deze zich niet aan de overeenkomst houden dan dreigt Samsung met een forse boete. Dat bedrag begint bij 85.000 dollar en kan oplopen. De meeste bedrijven in Zuid-Korea en Japan hebben de overeenkomst ondertekend. In andere landen loopt dit proces wat lastiger. Hierbij wordt vooral naar China gekeken, aangezien Samsung eerder ruzie had met Mujin Electronics. Het bedrijf werd betrapt op het lekken van Samsungs technische geheimen naar een ander Chinees elektronicabedrijf. Inmiddels werkt het Zuid-Koreaanse bedrijf daarmee niet meer samen, meldt The Elec.

Vanwege de eerdere maatregelen en de nieuwe deals lijkt het voor de hand te liggen dat er minder nieuws zal uitlekken. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor de mensen die graag het laatste nieuws willen horen. Desondanks zal er nog genoeg uitkomen, aangezien zelfs Apple niet alles dicht kan houden qua leaks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen