Samsung heeft levensreddende functie die iedereen zou willen kennen

Smartphones Sabine Schults 14 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Smartphones zitten vol met slimme functies, waarvan sommige zelfs van levensbelang kunnen zijn als je in een benarde situatie terecht bent gekomen. Hoewel je over het algemeen het best af bent door de hulpdiensten te bellen, heb je niet altijd en overal mobiel bereik. Samsung heeft daar een machtige oplossing voor.

Samsung heeft zijn Galaxy-telefoons namelijk voorzien van een speciale SOS-zaklamp die een signaal in morsecode flitst. Deze feature kan handig zijn als je verdwaald bent tijdens het wandelen, kamperen of bergbeklimmen, maar ook als je bent opgesloten in een lift of andere ruimte waar je geen bereik hebt.

Dé Samsung-feature die iedereen zou willen kennen

De lichtflitsen kunnen voorbijgangers alarmeren, zodat zij je direct te hulp kunnen schieten of juist hulp voor je kunnen inschakelen. Het is te hopen dat je de feature nooit nodig hebt, maar je weet nu in elk geval hoe je de SOS-zaklamp inschakelt in geval van nood.

Het SOS-signaal bestaat uit een reeks korte en langere flitsen, waardoor er een morsecode ontstaat. Deze code wordt internationaal erkend en wordt daardoor op verschillende plekken ter wereld begrepen. Het is dan ook belangrijk de SOS-zaklamp alleen in noodgevallen te gebruiken.

Samsung smartphone met zaklamp
Toch nog licht aan het einde van de tunnel (Afbeelding: WANT)

Zo stel je de SOS-zaklamp in op je telefoon

De SOS-zaklamp is vreemd genoeg te bereiken via de zaklamp-app op je Samsung-toestel. In plaats daarvan kun je de levensreddende feature inschakelen via de Instellingen. Navigeer naar Display en zorg dat Edge-vensters zijn ingeschakeld.

Tik erop en navigeer vervolgens naar Vensters. Selecteer Hulpmiddelen. Als je nu (vaak ter hoogte van je volumeknoppen) op je scherm van rechts naar links veegt, komt het Edge-venster tevoorschijn. Als je geen andere panelen hebt ingesteld, verschijnt het Hulpmiddelen-paneel.

Tik op de drie verticale puntjes om de instellingen te openen en wissel naar Zaklamp. Zet de zaklamp aan door op het icoontje te tikken en tik vervolgens op SOS. Je Samsung-telefoon begint automatisch met het tonen van het SOS-signaal.

Android 14 krijgt 5 nieuwe functionaliteiten waar we niet op kunnen wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen