Samsung moet vrezen voor Motorola’s opvouwbare drieschermige RAZR

Tech Dennis Mons 22 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Op vouwbaar smartphone-gebied staat de wereld een beetje op zijn kop. Bedrijven als Samsung, Google en wellicht Apple doen allemaal hun best om te kneden telefoons uit te brengen. Maar ineens staat Motorola weer op met een potentieel nieuw ontwerp, en het is verdomd sexy. WANT-redacteur Dennis Mons ziet deze tech-wervelstorm wel zitten.

Al eerder heb ik gesteld dat de telefoonwereld saai is geworden. Scherper schermpje? Tuurlijk. Betere camera’s? Wie had anders verwacht? Een geheel ander uiterlijk met drie schermen? Die had ik niet aan zien komen maar naar alle waarschijnlijkheid is Motorola dat van plan en stoot wellicht Samsung van de troon met een nieuwe RAZR, aldus leaker Evan Blass.

Een Samsung-vouwbare vlaggenschip maar liever een Motorola?

Laten we één ding heel duidelijk maken: Motorola is en blijft bij verre hét merk dat een flipphone (oftewel een telefoon die je dichtklapt) op de kaart heeft gezet.

Er was een luxe charme die alleen een Motorola had: je was rijk en je had het nieuwste van het nieuwste. Die tijden zijn wellicht vervlogen, maar het merk uit Amerika geeft niet op. En nu details lekken over een nieuw toestel, sta ik achter de stelling dat Motorola de mooiste telefoons ooit heeft gemaakt.

Smartphones voelen tegenwoordig saai aan. Het zijn suffe blokken waar je op drukt en ze lijken op elkaar. Maar er is één productcategorie waar je dat woord nooit hoort: vouwbare telefoons en tablets. Ze zijn intrigerend, maar verre van perfect. Maar het is niet alsof de markt stilstaat, zo bewijst Motorola.

Terwijl Samsung de ruimte blijft domineren, hebben concurrenten zoals Oppo serieuze hardware-ontwikkelingen uitgevoerd, terwijl geruchten over Google en OnePlus en zelfs Apple blijven rondzingen als het gaat om vouwbare telefoons.

Motorola Razr 5G
Dichtgeklapte RAZR 5G van vorig jaar. (Afbeelding: Motorola)

De beste opvouwbare telefoon?

Er zijn nu wat foto’s opgedoken dankzij ‘lekker’ Evan Blass. Het wordt hoogstwaarschijnlijk het nieuwste toestel in de RAZR-serie, en met alle respect voor Samsung: dit kan wel eens de ‘foldable’ van de toekomst worden.

motorola_-samsung_-google
(Afbeelding: Evan Blass)

Wederom gaat het om een opvouwbare clamshell-vorm, voortbordurend op het ontwerp dat voor het laatst te zien was op de Razr van de derde, vierde en vijfde generatie en geeft je het gevoel van de megahit uit de jaren 2000.

Als dit toestel uitkomt (en we hopen van wel), dan is dit een knap staaltje werk. In tegenstelling tot de meeste clamshell-telefoons lijkt Motorola het externe display over het grootste deel van het apparaat uit te breiden. Dat betekent dat het rekening moet houden met niet één, niet twee, maar drie scherminkepingen om ruimte te maken voor zowel camerasensoren als de flitser.

Gaan we dan nauwkeurig letten op eventuele vouwen in het scherm (of in dit geval schermen)? Zeer zeker.

motorola, samsung, andoid
(Afbeelding: Evan Blass)

Veel andere details over de nieuwe RAZR zijn niet bekend, maar het moge duidelijk zijn dat Motorola zich nog niet gewonnen geeft. En in alle eerlijkheid maken ze wellicht de meest sexy telefoons ooit. Hopelijk doen ze dat nog eens.

De innovatieve Motorola-smartphone die iedereen omver kan blazen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen