Uber krijgt een nieuwe look, met een speciale feature op iPhone

Tech Dunke van Boekel 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Uber haalt de hele iPhone-app eens goed overhoop. Alles van de taxi’s, Uber Eats tot het bestellen van boodschappen komt bij elkaar te staan. Volgens het bedrijf is dit ook nog maar het begin.

Niet gek, gezien Uber een paar weken geleden aangaf het ‘sterkste kwartaal ooit‘ achter de rug te hebben gehad. Het bij elkaar brengen van alle services die je aanbiedt klinkt dan zeker niet als een slecht idee.

Zelfde Uber, maar dan wat jij fijn vindt

Het voornaamste doel dat Uber wil bereiken is het personaliseren van de iPhone-app. Het bedrijf wil zogenaamd herdefiniëren wat het betekent om te ‘Uberen’ (dat het een werkwoord was wilde het nog even benadrukken).

Het punt is: iedereen gebruikt Uber anders en daar wilt het bedrijf of inspringen. Als je de app opent op je iPhone zou die er nog wel eens anders uit kunnen zien dan die van je vrienden en familie. Aan de bovenkant van het scherm schakel je tussen ‘rides’ en ‘deliveries’.

Als jij dus bijvoorbeeld altijd een elektrische auto bestelt, zal de app dit onthouden en je de volgende keer alvast een elektrische wagen aanbieden. Ook reageert de app op basis van bepaalde situaties. Stel dat je naar een vliegveld gaat, dan kan de app alvast aanbieden een rit te reserveren voor de terugreis, of de favorieten op Uber Eats aanraden op je bestemming.

Volgens het bedrijf wordt er dus voor iedereen een andere service uitgelicht. Fijn voor de gebruikers die de opties krijgen die voor hen fijn zijn, maar ook voor het bedrijf zelf. Het zal namelijk makkelijker worden om nieuwe services toe te voegen en prominent in beeld te brengen. Maar iPhone-gebruikers krijgen nu ook nog even een extraatje.

Speciaal voor jouw iPhone

Bij ‘rides’ zie je nu ook welke chauffeurs er in de buurt zijn, zodat je beter weet of je snel een Uber vindt. Dit wordt ook weergegeven op het Dynamic Island van de iPhone 14 Pro.

Hoewel de functie alleen nog beschikbaar is op iPhone is Uber ook bezig dit in te bouwen op de Android-app, al is het niet bekend wanneer de optie daarop verschijnt.

Uber rolt de update langzaam uit. Over wat het bedrijf voor de toekomst in petto heeft weten we nog vrij weinig. Hoe zou het gaan met die air taxi?

Uber Eats komt met natte droom voor Nederlanders: rekeningen splitten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen