Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Tech 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Samsung-apparaten kun je in de toekomst mogelijk lastiger krijgen

De hoge inflatie zorgt ervoor dat mensen minder luxe spullen kopen. Samsung haakt daarop in waardoor het minder producten maakt.

We hebben er helaas allemaal mee te maken: de inflatie. Door corona en de oorlog in Oekraïne zijn flink wat producten duurder geworden. Over energie en benzine hoeven we het al helemaal niet te hebben. Het zorgt ervoor dat we minder kopen en dat merkt Samsung ook. Het past nu de productie aan van verschillende producten. Hierdoor kun je ze mogelijk moeilijker krijgen.

Minder Samsung-producten vanwege de inflatie

Het gerucht gaat al langer rond dat Samsung minder telefoons produceert, vanwege de economische omstandigheden. Mogelijk heeft dat er ook voor gezorgd dat we een populair toestel in de toekomst niet meer gaan zien.

Maar het stopt niet bij telefoons bij Samsung. Meer producten zullen minder gemaakt worden. De Korea Times meldt nu dat het ook in de TV- en Home-divisie minder apparaten gaat maken. Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld 94 dagen duurt voordat een product is verkocht in het afgelopen kwartaal. Daarmee duurt het twee weken langer dan dezelfde periode vorig jaar. Dat iets langer in de winkel of het magazijn ligt, kost de producent en de winkelier meer geld.

Samsung Galaxy S21 FE Android
Het imposante beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Er kunnen tekorten komen

Dit lijkt nog wel even te gaan duren aangezien het waarschijnlijk eerst nog slechter wordt voordat de verkopen omhoog gaan. Met minder productie kunnen er dus wel tekorten komen als een product populair blijkt te zijn. Toch geldt dat zeker niet voor alle producten.

Gelukkig is er ook nog genoeg goed Samsung-nieuws te melden. Zo is er verschillend nieuws naar buiten gekomen over de Samsung Galaxy Z Flip 4. Zo krijgt het toestel flink wat nieuwe kleuropties. Daarnaast gaat het een groot nadeel van het toestel tackelen. Daarover lees je in dit artikel veel meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!