Samsung brengt geliefde smartphone feature naar laptops

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung Display, de beeldschermdivisie van Samsung, heeft vandaag een grote aankondiging gedaan. Het bedrijf start met de massaproductie van 90Hz OLED schermen voor laptops.

Beeldschermen met een hogere verversingssnelheid zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de smartphonemarkt. Logisch, want de technologie zorgt voor veel enthousiasme bij gebruikers. Voor veel mensen goed nieuws dus dat ook laptops voorzien gaan worden.

Samsung komt met 90Hz beeldschermen voor laptops

Samsung Display Chief Executive Officer Joo Sun Choi heeft via Business Wire het nieuws zelf naar buiten gebracht. Volgens de CEO is het bedrijf al in gesprek met een aantal IT-bedrijven die de beeldschermen ook zullen gebruiken. Consumenten kunnen de eerste laptops met 90Hz schermen al in 2021 verwachten.

Samsung heeft nog niet heel veel details naar buiten gebracht over de schermen. Het enige wat we weten is dat het om 14-inch OLED panelen gaat die een hogere verversingssnelheid hebben van 90Hz. Hierdoor loopt het beeld soepeler, wat voor een betere gebruikservaring moet zorgen. Naast de OLED-schermen gaat het Zuid-Koreaanse bedrijf ook aan de slag met LCD schermen. Deze krijgen een hogere verversingssnleheid van 120Hz. Deze refresh rate, zoals dit ook wel genoemd wordt, is voornamelijk fijn voor gaming.

De productie van de 90Hz beeldschermen gaat vanaf maart dit jaar van start. Samsung Display CEO Choi Joo-sun laat weten dat er “in grote aantallen” geproduceerd gaat worden.

Samsung Galaxy S21 Ultra
S-Pen voor de S21 Ultra (Afbeelding: Samsung)

Galaxy S21

Zoals gezegd zijn beeldschermen met een hogere verversingssnelheid geliefd bij smartphonegebruikers. Het is dan ook niet voor niets dat Samsung de technologie hanteert in de nieuwe Galaxy S21-serie. Alle drie de modellen beschikken over een variabel snelheid van 120Hz. Dit houdt in dat de beeldschermen geoptimaliseerd worden voor het type gebruik. Speel jij een game dan zal je dus een verversingssnelheid van 120Hz hebben, waar je tijdens het lezen van een artikel een snelheid van 90Hz hebt.

Benieuwd wat de Samsung Galaxy S21 serie je nog meer te bieden heeft? Check dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen