Netflix ziet in Disney+ een flinke bedreiging voor de toekomst

Films & Series Jeroen Kraak 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix maakte gisteren een nieuwe mijlpaal bekend. Het blijft echter ook op concurrenten als Disney, Discovery en Warner letten.

Gisteren was een goede dag voor Netflix. Nadat het bedrijf aankondigde meer dan 200 miljoen abonnees te hebben, schoot het aandeel bizar hard omhoog op de beurs in New York. Het aandeel werd 14 procent meer waard. Het wist in het laatste kwartaal dan ook 8,5 miljoen nieuwe abonnees aan te trekken, wat meer was dan investeerders rekening mee hadden gehouden.

Netflix behaalt een mijlpaal

“De groei in streamingentertainment heeft ervoor gezorgd dat concurrenten als Disney, WarnerMedia en Discovery nu ook met ons op dit gebied concurreren. Dat verwachtten we al jaren en daarom groeit onze Netflix Original-bibliotheek sneller dan ooit in verschillende genres en gebieden,” laat Netflix-baas Reed Hastings weten aan haar investeerders.

Disney als grote concurrent

Hastings blijft dan ook kijken naar de concurrentie. Hij houdt vooral Disney+ flink in de gaten. “Het is indrukwekkend wat Disney heeft gedaan. Het is geweldig voor een starter om dit bereiken en laat meteen zien dat leden geïnteresseerd zijn om te betalen voor meer content vanwege hun honger naar goede verhalen. En ja, die heeft Disney. Het moedigt ons aan om meer te investeren in onze content. Het is goed voor de wereld dat Disney en Netflix zij-aan-zij concurreren om de beste series en shows te maken.”

Hij spreekt zich ook uit over de toekomst van Netflix: “Ons grote doel is om ze in te halen in familie animatie en misschien lukt het ons zelf om ze voorbij te gaan. We hebben echter nog een lange weg te gaan en moeten daarbij ook nog onze leidende positie houden in algemene entertainment. Ik denk niet dat je een Bridgerton snel op Disney zou zien.”

Met de komst van Star naar Disney kan het echter nog meer andere content aanleveren waarmee het bedrijf het Netflix nog flink lastiger kan maken. Ook werkt het aan een flink aantal series voor haar grote franchises. Wat te denken van Star Wars: The Book Of Boba Fett of Marvel’s Loki. Het belooft een mooie strijd te worden waar beide bedrijven tot het uiterste moeten gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen