Netflix ging door het dak in 2020, indrukwekkende mijlpaal nu al behaald

Pop-Culture Mark Hofman 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dat 2020 de geschiedenisboeken ingaat als het jaar waarin we streamingdiensten harder nodig hadden dan ooit wisten we al. Dat Netflix daar een hele grote rol in speelde ook. Maar wat dit precies betekende voor het bedrijf zelf nog niet.

Dat Netflix opweg was naar een gigantische mijlpaal werd in de loop van vorig jaar wel duidelijk, maar nu weten we het zeker. Het bedrijf deelt de kwartaalcijfers voor Q4 2020 en blikt daarmee terug op het afgelopen jaar. Een jaar dat succesvoller was dan welk jaar dan ook!

Netflix door het dak in 2020

Netflix is het afgelopen jaar harder gegroeid dan ooit te voren. In het vierde kwartaal van 2020 wist het bedrijf nog 8,5 miljoen nieuwe gebruikers te verwelkomen. Het afgelopen jaar was goed voor 37 miljoen nieuwe abonnees, waardoor Netflix een gigantische mijlpaal heeft bereikt. De streamingdienst heeft, dankzij de gigantische groei van het afgelopen jaar, inmiddels 203 miljoen actieve gebruikers. Het overgrote deel van de nieuwe gebruikers komen uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Van de 8,5 miljoen nieuwe klanten zijn 4,5 miljoen mensen afkomstig uit deze gezamelijke regio. Dat is een trend die we eigenlijk al het hele jaar zien.

In het online document wordt overigens wel duidelijk dat Netflix realistisch blijft. Het eerste kwartaal van 2020 was goed voor 15,8 miljoen nieuwe abonnees wat voornamelijk te danken was aan het coronavirus en de maatregelen die daarbij komen kijken. Het zou onrealistisch zijn om dezelfde aantallen te verwachten voor 2021. Daarom maakt Netflixbekend dat de verwachting voor Q1 2021 een groei van 6 miljoen abonnees is.

Netflix
Koekeloeren naar je favoriete content. (Afbeelding: Olivier Douliery / AFP)

Na negen maanden meer dan een jaar

Het is inmiddels wel duidelijk dat Netflix, net als de rest van de wereld, een bizar jaar achter de rug heeft. Alleen zal het bedrijf met iets meer tevredenheid naar 2020 kijken dan de meeste van ons. In het derde kwartaal van 2020 werd al duidelijk dat Netflix grote stappen zou gaan maken. Het bedrijf wist in negen maanden tijd al meer abonnees te verwelkomen dan het in heel 2019 wist te doen.

Heb je net een Netflix-account aangemaakt, of ben je al even lid, check dan zeker even welke films en series je moet kijken! We zetten het hier voor je op een rijtje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen