Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 4 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung werkt aan nieuwe smartphone met gigantische batterij

Zoals het er nu naar uitziet is de Samsung Galaxy F62 het volgende toestel dat de Zuid-Koreaanse fabrikant lanceert voor de midrange markt. Eerder lekte de prijs al van dit toestel, maar nu liggen ook de specificaties op straat. Zo krijgt de smartphone onder meer een gigantische batterij, aldus Mysmartprice.

De Samsung Galaxy F62 moet het tweede toestel worden in de nieuwe Galaxy F-serie, en straks naast de Galaxy F41 bestaan. De F62 krijgt betere specificaties dan dat model en krijgt naar verluidt een groot super amoled-scherm van 6,7 inch. En aangezien het om een midranger gaat, verwachten we ook een fhd+-resolutie.

Batterij als grootste pluspunt

De accu is echter het ware paradepaardje, mits de geruchtenmakers de juiste informatie delen. De accu heeft namelijk een vermogen van – mogelijk – 7.000 mAh. Dat is de grootste accu die Samsung tot op heden aan een smartphone gegeven heeft. Sinds het debacle van de Galaxy Note 7 is het bedrijf toch wat voorzichtiger geworden met grote batterijen toevoegen aan telefoons.

Samsung Galaxy Note 7
De Note 7 (Afbeelding: Samsung)

De Samsung Galaxy M51 heeft een evengrote batterij, dus we weten dat het mogelijk is. Bovendien hebben we nog geen horrorverhalen gezien over accu’s die in de fik gevlogen zijn. Verder is nog niet duidelijk hoe snel de accu opgeladen kan worden en of dat opladen via usb-c, micro-usb of misschien wel een oplaadmat gebeurt.

Wat we al weten over de Samsung Galaxy F62

De Galaxy F62 is straks verkrijgbaar in de kleuren groen en blauw, melden de geruchtenmakers, en met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte. Achterop zit een cameramodule met vier sensoren. De hoofdcamerasensor beschikt over 64 megapixel.

Daarnaast is naar buiten gekomen dat de Galaxy F62 mogelijk beschikt over een Exynos 9825-processor. Ook moeten gebruikers meteen toegang krijgen tot Android 11, wat wel zo fijn is. Het toestel moet in ieder geval in India gaan verschijnen; over een release in Nederland is vooralsnog niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mysmartprice

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!