Hoe Samsung de ultieme smartphonedroom uit kan laten komen

Smartphones Wesley Akkerman 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung werkt achter de schermen aan het verwezenlijken van een grote smartphonedroom, maar wanneer komt die precies uit? Dat antwoord blijven we je nog even schuldig, maar weet dat er schot in de zaak zit. Wil je, net als de Zuid-Koreaanse fabrikant, een echt randenloze smartphone? Dan zul je nog even geduld moeten hebben.

Heel vaak strooien fabrikanten met termen als ‘randenloos’, wanneer er weer een nieuwe smartphone aangekondigd wordt. Hoewel sommige randen niet opvallen, zijn ze – bij benadering – nog steeds zichtbaar. Samsung kan dit probleem mogelijk oplossen, omdat het bedrijf nieuwe OLED-technologie ontwikkelt.

Samsung werkt aan nieuwe OLED-tech

Dankzij die nieuwe OLED-technologie, uiteraard bedoeld voor kleine displays, kan de fabrikant schermen dunner en goedkoper maken. Daardoor verdwijnen de randen niet alleen, ook de hoge prijzen zijn dan op hun retour. Al zullen er ongetwijfeld nog steeds ontzettend dure smartphones geproduceerd worden her en der.

Samsung Galaxy S21 FE Android
Het imposante beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Samsung wil dit voor elkaar krijgen middels een heel technisch proces. Het bedrijf is onlangs, naar verluidt, gestart met het testen van een inkjet-achtige OCR-proces. OCR staat voor Optically Clear Resin. Daarmee sprayt het bedrijf een transparante, zelfklevende laag op een paneel, waardoor tapelagen niet nodig zijn.

Goed voor iedereen

Bijkomende voordelen zijn dat dit proces minder geld én tijd kost, waardoor de productie uiteindelijk nog goedkoper wordt. Daarnaast is het zo dat de plaklaag goed werkt met de randen van een smartphone en ook geen problemen geeft bij de punchhole-camera. Kortom: hier lijken alleen maar voordelen aan te plakken.

Samsung bestelde naar verluidt de juiste apparatuur hiervoor, waardoor de productiepartners er snel mee aan de slag kunnen. Als alle tests vervolgens succesvol zijn, dan krijgen we in de toekomst dus goedkopere en dunnere smartphones, die waarschijnlijk écht geen rand meer hebben. De tijd zal het leren; onduidelijk is nu hoe lang dit gaat duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Thelec

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen