Slechte zaak: Samsung-smartphones klappen open door de hitte

Tech Wesley Akkerman 28 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoge temperaturen zijn niet goed voor de mens, maar ook niet voor diens apparaten. Sommige Samsung-smartphones zijn daardoor opengeklapt. De batterijen in de smartphones lijken te zijn opgezwollen. En met de beperkte ruimte in de dunne behuizing, zorgt dat voor een soort ontploft effect op gedeelde foto’s.

Het is geen geheim dat juli één van de warmste maanden van het jaar is. Hier in Nederland tikten we in sommige plaatsen (bijna) de veertig graden aan. Maar ook in andere delen van de wereld was het warm. Nintendo gaf daarom eerder al een waarschuwing af: gebruik je Switch niet boven temperaturen van 35 graden.

Ontplofte Samsung-smartphones?

Telefoonfabrikanten, zoals Samsung, hoeven zo’n waarschuwing doorgaans niet af te geven. Veel moderne telefoons doorstaan rigoureuze tests, waardoor ze ook met hoge temperaturen veilig te gebruiken zijn. Maar het kan altijd gebeuren dat er iets misgaat en dat is wat we op de onderstaande foto’s zien gebeuren.

Op die foto’s zien we redelijk oude Samsung-smartphones voorbij komen. En waarschijnlijk is het zo dat de accu’s in die telefoons van verschillende leveranciers komen. Dat kunnen twee verklaringen zijn voor de getoonde beelden. Oudere of goedkopere apparaten begeven het soms wat gemakkelijker wanneer het ineens heel warm is.

De implicatie in de tweet

De tweet is afkomstig van een bekende YouTuber, die een groot bereik heeft. Dat brengt enige verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom is het jammer om te zien dat ‘Mrwhosetheboss’ impliceert dat dit probleem veroorzaakt wordt door Samsung. Want zonder enige context, kun je heel gemakkelijk zo’n conclusie trekken.

Mogelijk heeft hij meerdere, oude Samsung-smartphones in een lade liggen en minder of geen toestellen van andere fabrikanten. Plus: oude telefoons, ongeacht de fabrikant, hebben vaker last van opgezwollen batterijen. Wellicht dat de hittegolf dat proces enigszins versnelde, maar dit valt niet direct te wijten aan een specifieke fabrikant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen