Gmail in een nieuw jasje: dit moet je weten over de vernieuwde app

Tech Wesley Akkerman 28 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De afgelopen maanden is er veel te doen geweest omtrent Gmail. Maar het nieuwe design is gearriveerd en nu voor iedereen beschikbaar. Dankzij het nieuwe ontwerp komen de maildienst, Google Meet, Chat en Spaces veel beter samen. De interface aan de linkerkant voelt ook veel minder vol en lijkt overzichtelijker.

Dat het nieuwe design van Gmail nu voor iedereen beschikbaar is, is al goed nieuws. Maar daar blijft het niet bij. Want de zoekmachinegigant maakt tevens kenbaar dat we later dit jaar meer veranderingen te zien krijgen. Denk dan aan meer opties met betrekking tot toegankelijkheid, nieuwe emoji en betere tabletondersteuning.

Gmail in een nieuw jasje

Mocht je de zakelijke versie van Gmail gebruiken, dan heb je dit nieuwe design al sinds februari. Sindsdien rolde het bedrijf de update naar meer en meer mensen uit. Sommige mensen vinden dat nieuwe uiterlijk maar niets en willen het liefst terugschakelen naar het oude design. En voorlopig kun je dat nog doen.

Met twee simpele kliks keer je terug naar het oude design wanneer je onverhoopt te maken krijgt met de nieuwe variant. Je drukt op het tandwielicoon aan de rechterkant (naast je profielfoto) en selecteert de optie Terug naar de oorspronkelijke Gmail-weergave. Het is niet duidelijk hoe lang deze optie beschikbaar blijft.

Het nieuwe uiterlijk

En eerlijk is eerlijk, het is ook even wennen, he. Gmail heeft al jaren hetzelfde design, dus elke aanpassing voelt aanvankelijk vreemd aan. Maar toegegeven, hier op de redactie gebruiken we dat design al maanden en het werkt prima. De interface is inderdaad opgeschoond, zonder dat dit de workflow aantast.

Je kunt ook voor een deel zelf bepalen wat je wel en niet in het opgeschoonde menu links aantreft. Zo kiezen wij ervoor om alleen Gmail en Meet te presenteren en hebben we via de instellingen overige opties weggehaald. Zo kun je de nieuwe ervaring dus een beetje personaliseren; en dat is wel zo fijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen