Mark Hofman
Mark Hofman Tech 9 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe Samsung met een gigantisch beeldscherm de Super Bowl verovert

Aanstaande maandagnacht is het zover: de 56e editie van Super Bowl gaat van start. Om 00:30 uur Nederlandse tijd spelen de Cincinnati Bengals tegen de Los Angeles Rams. Een wedstrijd waarin een grote rol is weggelegd voor…Samsung?

Het Zuid-Koreaanse bedrijf onthulde onlangs het Infinity Screen: een gigantisch beeldscherm met een uniek ontwerp, waardoor je het beeld vanaf alle kanten kunt bekijken. Een beeldscherm dat van de Super Bowl een nieuwe ervaring maakt.

Samsung steelt de show tijdens de Super Bowl

Tijdens Super Bowl LVI, dé wedstrijd die bepaald wie er kampioen wordt in de Amerikaanse football competitie NFL, biedt Samsung een unieke ervaring aan bezoekers. Zo’n 37 meter boven het veld hangt een beeldscherm van 6503 vierkante meter die beschikt over 80 miljoen verschillende pixels. Een beeldscherm dat Samsung het Infinity Screen noemt en die aanstaande maandagnacht het SoFi Stadium in Los Angeles overneemt.

Zowel de spelers die aan de zijlijn staan als de mensen in het publiek kunnen het scherm goed zien. Daar worden in een 4K-kwaliteit herhalingen, statistieken, interactieve updates en ingezoomde acties getoond. Het mooie hiervan is dat ieder LED-paneel apart is in te stellen, waardoor je tegelijkertijd dus verschillende dingen kunt laten zien.

Om goed te kunnen horen wat er op het scherm gebeurt slaat Samsung overigens de handen in één met JBL. Gewapend met 260 individuele speakers die verwerkt zitten in het frame van het scherm is het Samsung Infinity Screen net zo krachtig als 1500 thuisbioscopen bij elkaar.

Niet alleen het grote scherm in het midden

Om de ervaring tijdens de Super Bowl compleet te maken heeft Samsung meer gedaan dan het grote scherm alleen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft ook nog eens 2600 beeldschermen rondom het stadium geplaatst, zodat deze gemakkelijk samen kunnen werken met het grote scherm in het midden. Elk beeldscherm biedt een 4K-resolutie en HDR10+ ondersteuning, zodat deze de content in hoge kwaliteit getoond kan worden.

Yeah, baby: iconisch Austin Powers personage terug tijdens Super Bowl

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uit komt te zien? Maandagnacht om 00:30 uur Nederlandse tijd gaat de Super Bowl van start. Je checkt de wedstrijd bij ESPN.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!