Samsung aapt Apple na met Buds en Watch Ultra (maar is ook creatief)

Smartwatches Sebastien Hoek 10 jul 2024
Leestijd: 5 minuten

Samsung gaat met een lading nieuwe wearables en Galaxy AI inzetten op je gezondheid. Maar komen een paar van die producten niet een beetje bekend voor?

Samsung heeft naast de Galaxy Z Fold6 en Z Flip6 vandaag ook meerdere Galaxy-wearables gepresenteerd op Galaxy Unpacked. De Samsung Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Buds 3 en 3 Pro en de langverwachte Galaxy Ring moeten je beste vriend worden in het dagelijkse leven.

Wearables, zoals de Samsung Galaxy Watch Ultra en de Galaxy Ring, monitoren constant je gezondheid. Van je hartslag tot je slaapscore. Galaxy AI analyseert alle informatie die het krijgt en kan door verschillende functies je sportprestaties en algehele gezondheid optimaliseren door je persoonlijke tips te geven. Samsung zet dus in op je gezondheid.

Samsung Galaxy Ring: de slimste ring voor je gezondheid

Dat Samsung bezig was met het ontwikkelen van een slimme ring, is al even bekend. Maar eindelijk is de Samsung Galaxy Ring toegevoegd aan de wearables-line-up van Samsung. Maar wat kan die eigenlijk?

De slimme ring kan je slaap monitoren, een signaal geven als je hartslag te hoog is en een workout registreren. Ook telt hij alle metingen bij elkaar op en geeft je een Energy Score. De Wellness Tips-functie geeft je tips om je levensstijl te verbeteren, die weer bijdragen aan je Energy Score. Voor vrouwen wordt het mogelijk om hun cyclus bij te houden aan de hand van de lichaamstemperatuur.

(Afbeelding Samsung)

Een andere leuke functie is Gestures. Je hoeft nooit meer te vragen of iemand een foto van je maakt op vakantie. Met een simpel handgebaar kun je namelijk de camera op je Samsung smartphone op afstand een foto laten maken. Ook kun je op dezelfde manier een timer uitzetten.

De juiste maat en kleur

De batterij van de Samsung Galaxy Ring gaat zeven dagen mee en de oplaadcase is meegeleverd in de doos. De ring heeft negen verschillende maten. De beste maat voor jou kun je bepalen met een meetkit van Samsung. De ring is waterbestendig (IP68) en je kunt ermee tot 100 meter duiken.

De Samsung Galaxy Ring komt in drie kleuren: titanium zwart, goud en zilver. De Galaxy Ring gaat 449 euro kosten en is alleen te gebruiken met Samsung-smartphones. De slimme ring zal in eerste instantie nog niet beschikbaar zijn in Nederland.

(Afbeelding Samsung)

Galaxy Watch Ultra

De Samsung Galaxy Watch Ultra is voorzien van een titanium uiterlijk en lijkt ideaal om buiten de gebaande paden te gaan. Hij kan temperaturen aan van -20 to 50 graden Celsius. Ook is die waterbestendig en kun je 100 meter diep duiken. Qua uiterlijk heeft hij wat weg van de Apple Watch Ultra, maar is net wat ronder.

Het eerste wat opvalt, is de oranje knop aan de zijkant van de Galaxy Watch Ultra, oftewel de Quick Button. Hiermee kun je functies letterlijk snel bereiken met een druk op de knop. Iets wat Apple ook al jaren doet. Ook nieuw is het systeem waarmee je het horlogebandje kunt verwisselen.

De specs van de Galaxy Watch Ultra zijn net allemaal iets beter dan bij de Watch7. De batterijduur kan in een spaarstand tot 100 uur mee. Gebruik je hem iets intensiever, dan gaat de batterij 48 uur mee. De chip is voor het eerst 3 nanometer en is daardoor drie keer zo snel. Alle sensoren zijn ook net allemaal iets nauwkeuriger.

Met de nieuwe Galaxy Watch Ultra kun je verschillende workouts tegelijkertijd tracken, handig als je een triatlon gaat doen bijvoorbeeld. Met de Race-functie kun je racen tegen jezelf. De functie houdt bij of je sneller of langzamer bent dan je vorige prestatie. De Galaxy Watch Ultra moet 699 euro gaan kosten.

(Afbeelding Samsung)

Galaxy Watch7

De Samsung Galaxy Watch7 richt zich op het verbeteren van je gezondheid. Zo krijgt de smartwatch de mogelijkheid om slaapapneu bij gebruikers te detecteren. De functie is alleen nog niet beschikbaar in Nederland en komt hier waarschijnlijk pas in 2025.

Later dit jaar komt er wel een nieuwe functie uit die jou een nauwkeurige analyse kan geven over de gezondheid van je hart. Zo krijg je een waarschuwing als je hartslag te hoog of te laag is en kan het onregelmatige hartritmes detecteren.

Ook is het mogelijk om met de Galaxy Watch7 met een handgebaar je telefoon op te nemen. Handig als je net je handen vol hebt.

De Samsung Galaxy Watch7 is verkrijgbaar in twee maten: 40 mm en 44 mm. De 40 mm krijgt de kleuren groen en cream en gaat tussen de 319 euro en 369 euro kosten. De 44 mm krijgt de kleuren groen en zilver en moet tussen de 349 euro en 399 euro kosten.

(Afbeelding Samsung)

Samsung Galaxy Buds3 en Buds3 Pro

De Samsung Galaxy Buds3 (Pro) zien er totaal anders uit dan hun voorgangers, maar lijken des te meer op hun concurrent, de Airpods (Pro).

Waar voorheen de Buds als dopjes in je oren zaten, krijgen de Buds3 (Pro) nu een steeltje in de witte kleur. Je zou van een afstandje denken dat het AirPods (Pro) zijn. Op de Buds3 Pro zitten ook nog indicatielampjes en een siliconen topje.

Galaxy AI wordt ook geïntegreerd in beide versies van de Galaxy Buds. Zo kun je op vakantie een rondleiding volgen in een vreemde taal en wordt dit direct vertaald naar een taal die je begrijpt.

Via de Galaxy Buds3 Pro herkent Galaxy AI ook geluiden op straat en dempt of versterkt deze waar nodig. Door een gehoortest worden de Buds3 Pro geoptimaliseerd voor je oren en klinkt je muziek straks kraakhelder. De Samsung Galaxy Buds3 kosten 179 euro en de Galaxy Buds3 Pro 249 euro.

(Afbeelding Samsung)

De wearables van Samsung staan volledig in het teken van gezondheid. Daarnaast zijn de producten erg stijlvol te noemen, maar lijkt Samsung ook inspiratie te halen uit de koker van Apple.

De ster van de show was de nieuwe Samsung Galaxy Ring. Deze zal niet voor iedereen een goede optie zijn, maar is voor mensen die hun gezondheid willen meten, maar geen horloge willen dragen, een uitkomst. Laten we hopen dat de ring net zo’n succes wordt als de andere wearables.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen